Košičania sa na Open Tatry nestratili

Sportnet|8. okt 2014 o 00:00

Jeden z najsilnejších medzinárodných šachových turnajov na Slovensku napísal tento rok v Tatranských Zruboch už svoju jubilejnú šesťdesiatu kapitolu.

KOŠICE. V rámci 243-členného štartového poľa mali aj Košice svoje želiezka v ohni, a niektoré z nich zásadným spôsobom prehovorili do záverečného poradia.

Až do posledného kola bojoval o celkové prvenstvo aj FM Norbert Zambor, reprezentujúci ŠK Prakovce, ktorý je aj jedným zo zakladateľov veľmi úspešnej Prvej košickej šachovej školy. Prehra v poslednom kole s jedným z najväčších favoritov - IM Tomášom Krňanom, však spôsobila jeho prepad na 13. miesto s celkovým ziskom šiestich bodov.

Najlepším Košičanom sa tak stal ešte ani nie pätnásťročný veľký talent Martin Najgebauer (TJ Slávia Košice), ktorý získal 6,5 boda, čo mu zaručilo desiate miesto. Veľmi solídne výkony predviedli aj ďalší reprezentanti TJ Slávia Košice Kornel Frindt, Szemjon Najgebauer (Martinov otec), ako aj FM Emil Klemanič, ktorí sa umiestnili na 28., 30., respektíve 32. mieste.

Celkovým víťazom tohto turnaja sa trochu prekvapujúco stal ešte iba devätnásťročný Martin Pagerka z ŠK Osuské, ktorý bol nasadený až ako číslo osemnásť a vďaka lepšiemu pomocnému hodnoteniu predbehol rovnako sedembodových - Ladislava Langnera (TZ Třinec) a aj spomínaného Krňana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania sa na Open Tatry nestratili