Košičania sa dohodli s Lukášom Janičom

Lukáš Janič. Z čias, keď hrával za MFK Košice.
Lukáš Janič. Z čias, keď hrával za MFK Košice. (Autor: tasr)
Bohuslav Matia|18. feb 2016 o 00:00

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar, naposledy pôsobil v poľskom prvoligovom tíme Podbeskidzie Bielsko-Biala.

Kým futbalisti FC VSS Košice sú ešte len v príprave na jarnú časť ligového ročníka 2015/2016, kluboví funkcionári „hrajú“ celú zimu o „ligové body“, respektíve o to, aby stabilizovali káder mužstva na druhú polovicu sezóny.

KOŠICE. A aj keď to spočiatku s tým kádrom vyzeralo všelijako, lebo v kabíne sa rátali iba straty, zdá sa, že sa začína blýskať na lepšie časy.

„Mulumba Mukendi a Marián Kello sú už definitívne naši hráči, máme už všetko dotiahnuté aj papierovo,“ dozvedeli sme sa od športového riaditeľa FC VSS Košice Jána Lesniaka. „Navyše, dnes sme sa dohodli s Lukášom Janičom.“

Dvadsaťdeväťročným stredopoliarom, ktorý naposledy pôsobil v poľskom prvoligovom tíme (po jeseni posledný celok tabuľky) Podbeskidzie Bielsko-Biala.

Prešovský rodák sa do Košíc vracia po piatich rokoch, v drese MFK odohral 55 súťažných zápasov a strelil v nich 2 góly.

Papierovo ešte stále nie je dotiahnutý príchod útočníka Pavla Jurča z Dunajskej Stredy. „Ale myslím si, že s tým nebude problém. S Dunajskou Stredou sme stále v kontakte a určite sa dohodneme,“ vraví Ján Lesniak.

„No vyzerá to tak, že Pali Jurčo bude jediný hráč, ktorý k nám odtiaľ príde, keďže sa im zranil hráč a oni si chcú preto toho stopéra, o ktorom sme rokovali, podržať.“

Žiaden posun nenastal v prípade Martina Bukatu (je už hráčom Piastu Gliwice) ani Františka Pavúka (trénuje už s Lokomotívou), s ktorými je klub v súdnom spore.

„V tejto veci zatiaľ nie je nič nové, zo zväzu sme ešte stále nič nedostali, všetko je v štádiu riešenia.“

Žlto-modrí v stredu odohrali ďalší prípravný duel, v ktorom porazili takisto druholigovú Hanisku 5:1 (2:0).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania sa dohodli s Lukášom Janičom