Košičan Spilar by privítal návrat Slovana

Gabriel Spilar (uprostred).
Gabriel Spilar (uprostred). (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|15. feb 2015 o 21:19

Hokejisti HC Košice vyhrali v Banskej Bystrici 3:2 po nájazdoch, pod vedením trénera Petra Oremusa ťahajú sériu ôsmich víťazstiev.

BRATISLAVA. Obhajca titulu HC Košice natiahol svoju víťaznú sériu v Tipsport extralige už na osem zápasov. V nedeľňajšom súboji 50. kola druhého s prvým vyhrali zverenci trénera Petra Oremusa v Banskej Bystrici 3:2 po samostatných nájazdoch a urobili ďalší krok k prvenstvu v základnej časti.

Košičania zvýšili svoj náskok na 11 bodov, do konca zostávajú už len štyri kolá.

Obrat v Banskej Bystrici

Košice prehrávali na banskobystrickom ľade v polovici zápasu 0:2, ale trpezlivou hrou si počkali na svoje šance a premenili ich. V nájazdoch potom mali presnejšiu mušku, podržal ich brankár Alexander Hylák.

„Máme skúsené mužstvo, veríme si,“ povedal pravý krídelník prvého útoku Gabriel Spilar, ktorý tentoraz vyšiel strelecky naprázdno. „Do Banskej Bystrice sme išli s cieľom predĺžiť víťaznú sériu, vyšlo nám to.“

V nedeľňajšom zápase zabral druhý útok Bicek - Rachůnek - Lapšanský, postaral sa o vyrovnanie v základnom hracom čase. Lapšanský bol potom raz úspešný aj v nájazdoch, rozhodujúci nájazd premenil Sojčík.

Víťazstvá priniesli pohodu

Spilar sa blysol v piatkovom súboji vlaňajších finalistov v Steel aréne, k výhre nad Nitrou 7:0 pomohol mužstvu štyrmi gólmi. Od 23. januára vedie mužstvo tréner Peter Oremus a Košice odvtedy neokúsili prehru.

„Výmena trénera bola pre tím impulzom. Víťazstvá nám priniesli pohodu, hráme uvoľnenejšie,“ vravel 34-ročný Spilar. „Nie všetko je ešte ideálne v našej hre, ale do začiatku play off zostáva ešte zopár zápasov a môžeme sa zlepšiť.“

Tento týždeň hrajú Košice tri zápasy na domácom ľade - so Skalicou, Popradom a so Žilinou. To by už mali definitívne potvrdiť prvenstvo v základnej časti.

„Prvé miesto v prvej fáze extraligy je

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košičan Spilar by privítal návrat Slovana