Kopecký aj Višňovský v NHL s dvoma asistenciami

Hokejisti Chicaga Blackhawks vyhrali nad Nashvillom vysoko 6:3.
Hokejisti Chicaga Blackhawks vyhrali nad Nashvillom vysoko 6:3. (Autor: TASR)
SITA|17. jan 2011 o 05:07

Andrej Meszároš, Tomáš Kopecký aj Ľubomír Višňovský asistovali v zápasoch svojich tímov, Marián Gáborík sa nepresadil už v ôsmom zápase v rade.

NEW YORK. V nedeľňajších stretnutiach zámorskej NHL sa na ľade predstavilo kvinteto slovenských hokejistov a do kanadského bodovania sa zapísali traja. Ľubomír Višňovský a Tomáš Kopecký si dvoma asistenciami upevnili vedúce postavenie v kanadskom bodovaní medzi Slovákmi, zatiaľ čo Andrej Meszároš sa vďaka jednej asistencií a jednej "pluske" vrátil na čelo bodovania +/- celej ligy.

Hokejisti Nashvillu, už druhýkrát za sebou bez zraneného Mareka Svatoša, v Chicagu trikrát viedli, no aj vďaka Tomášovi Kopeckému domáci dvakrát vyrovnali. Najprv 28-ročný trenčiansky odchovanec vystihol v 32. min vo svojom obrannom pásme prihrávku hosťujúceho Legwanda a získaným pukom okamžite vysunul do brejku spoluhráča Bollanda, ktorý sa pohral ako s obrancom Suterom, tak aj s gólmanom Lindbäckom a vyrovnal na 2:2.

V 50. min si Kopecký pri presilovke vymenil puk s obrancom Keithom, ktorého strelu dorazil do bránky hostí Brouwer. Práve Troy Brouwer zlomil o 40 sekúnd svojim ďalším gólom po peknej individuálnej akcii definitívne odpor "predátorov", ktorých v záverečnej desaťminútovke dorazili Bickell a Toews, pre ktorého to bol stý zásah v NHL.

Tomáš Kopecký strávil na ľade 13:44 min a okrem dvoch asistencií vystrelil na Lindbäcka štyri projektily. Keďže bol na ľade aj pri treťom góle Nashvillu skončil v bilancii +/- na nule. Celkovo má v 46 stretnutiach 29 bodov (8+21). Jeho spoluhráč Marián Hossa bol na ľade 17:37 min, vyslal na bránku Nashvillu jednu strelu a pripísal si jednu "plusku".

1300 bodov Selänneho

Z víťazstva sa radoval aj obranca Anaheimu Ľubomír Višňovský. Ducks si za 38 minút vypracovali proti Edmontonu trojgólový náskok. Ich druhý a tretí gól zaznamenal fínsky kanonier Teemu Selänne vždy po prihrávkach 34-ročného topoľčianskeho odchovanca. Najprv v 17. min tečoval Selänne Višňovského strelu od modrej do Chabibulina a následne ju dorazil za jeho chrbát. Bol to 1300. bod "fínskeho blesku" v NHL.

Ďalšiu stovku načal 40-ročný helsinský rodák v 38. min, keď Višňovského strelu od modrej pri presilovke tečoval pomedzi Chabibulinove betóny do siete "olejárov". Slovenský bek, ktorý odohral 23:06 min a okrem dvoch asistencií si pripísal jednu strelu a jednu "plusku", má aktuálne na konte už 39 bodov (8+31).

Edmonton nezložil zbrane a v 39. min za 23 sekúnd strelili dva góly. Potom však gólman Anaheimu Curtis McElhinney zlikvidoval všetkých 12 striel Edmontonu na svoju bránku v záverečnej tretine a potvrdil, že to na Oilers vie, keď v štvrtom kariérnom zápase proti tomuto súperovi zaznamenal štvrté víťazstvo.

Práve on bol najväčším hrdinom stretnutia, keď ho v druhej tretine porezal na chrbte korčuľou spoluhráč Maxim Lapierre. No McElhinney sa po zašití rany v šatni vrátil na ľad, kde ho na necelé tri minúty zastúpil Hiller, a dochytal zápas.

"Keď vás 4 - 5 minút ošetrujú v šatni, potom sa vrátite na ľad a dostanete dva rýchle góly, tak ste celkom mimo. Našťastie sme mali trojgolový náskok a chlapci mi v záverečnej tretine v niekoľkých oslabeniach výrazne pomohli," skonštatovala brankárska dvojka Anaheimu.

Spokojný nebol ani jubilujúci Selänne. "Mysleli sme si, že to bude ľahké. No v tejto lige nie je žiadny zápas ľahký. Dnes to bol krásny príklad, ako môžeme dopadnúť, keď prestaneme hrať hokej. Najmä, ak sa blíži koniec druhej tretiny a my vedieme už 3:0. Ale keď nehráme poriadny hokej celých 60 minút, koledujeme si o problémy. Ešteže sme mali gólmana, ktorý v záverečnej tretine všetko pochytal. Inak by sme dopadli zle. Máme síce dva body, ale nie som veľmi šťastný so spôsobom, akým sme sa k nim dopracovali," zhodnotil stretnutie Selänne.

Meszároš späť na čele NHL, Gáborík neskóroval už v ôsmom zápase

V zápase na Manhattane narazili na seba dvaja slovenskí hráči. Po stretnutí sa tešil obranca hosťujúcej Philadelphie Andrej Meszároš.

"Letci" viedli nad domácimi Rangers už 3:0. Ich druhý gól v 15. min vypracoval považskobystrický rodák, keď v momente skončenia presilovky Flyers zariskoval, potiahol puk z útočnej modrej až za bránku domácich, odkiaľ našiel voľného Leina a ten prekonal Birona. Bola to Meszárošova 14. asistencia v ročníku a celkovo 15. bod.

Slovenský bek odohral 22:37 min, na Birona vyslal jednu strelu a pripísal si dva dvojminútové tresty. Keďže bol na ľade pri prvých dvoch góloch svojho tímu a len pri úvodnom góle "jazdcov", skončil duel s +1 bodom a s celkovo 27 "pluskami" sa dostal opäť na čelo bodovania celej ligy.

Podstatne horšie dopadol domáci Marián Gáborík, ktorého v druhej tretine po piatich striedaniach nechal tréner John Tortorella sedieť až do konca zápasu na lavičke. Dvadsaťosemročný trenčiansky odchovanec dovtedy odohral 12:45 min, dvakrát vystrelil na Bouchera a zaznamenal jednu "mínusku".

"Niektorí chlapci potrebujú skórovať, aby opäť našli stratenú sebadôveru. Potrebujeme ich produktivitu. Potrebujeme, aby niektorí naši talentovaní chlapci začali konečne strieľať góly, "skonštatoval po stretnutí Tortorella mieriac na Gáboríka, ktorý neskóroval už 8 stretnutí za sebou.

"Obvykle nemám takú slabú produktivitu. Nedokážem to tam dať. Budem pracovať ešte ťažšie a pokúsim sa cez to dostať. Tréner rozhodol a ja som zostal na lavičke. Jeho hlavnou motiváciou je, aby som zlepšil produktivitu a začal pomáhať tímu víťaziť," poznamenal smutný Gáborík.

Vancouver proti Minnesote vyhorel

Vedúci tím NHL Vancouver Canucks predvádza na aktuálnej šnúre na ľade súperov výkony ako na hojdačke. Po sérii 17 zápasov s aspoň bodom prehrali Canucks v dvoch z troch posledných duelov, v oboch na nulu.

V Minnesote bol nečakane hrdinom ruský brankár Chudobin, ktorý zlikvidoval všetkých 32 striel "kosatiek" a vychytal prvé čisté konto v NHL v kariére, ktorú doteraz tvorí 5 stretnutí. Dvadsaťštyriročný Rus, zaskakujúci v bránke "divochov" pri zraneniach ich dvoch kľúčových gólmanov Niklasa Bäckströma a Josa Theodora, len pred dvoma dňami proti Coloradu dostal 3 góly zo 17 striel.

Rovnaké problémy ako Gáborík má aj ruský kanonier Washingtonu Alexander Ovečkin. Dvadsaťpäťročný Rus vyšiel v treťom zápase po sebe naprázdno a v siedmich dueloch v roku 2011 má na konte len 3 body. Capitals však vyhrávajú, čo potvrdili aj v nedeľu proti Ottawe, keď triumfovali 3:1.

Výsledky:

Washington - Ottawa 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Góly: 48. Laich, 48. Carlson (Nicklas Bäckström), 54. Chimera (Steckel, Alzner) - 2. Fisher (N. Foligno, Shannon).

Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 26:23, brankári: Neuvirth - B. Elliott. Diváci: 18 398.

Minnesota - Vancouver 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Góly: 24. Brunette (P.-M. Bouchard, Miettinen), 32. Havlát, 44. Matt Cullen (Brodziak, N. Schultz), 50. Madden (Kobasew, Matt Cullen).

Vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše: Staubitz, Kobasew - Volpatti, Ballard všetci na 5 min za bitku, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0. Strely na bránku: 25:32, brankári: Chudobin - C. Schneider. Diváci: 18 458.

New York Rangers - Philadelphia 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Góly: 49. Wolski (Zuccarello, Stepan), 52. Stepan (Zuccarello, Wolski) - 7. J. Carter (Matt Carle, Leino), 15. Leino (MESZÁROŠ, Matt Carle), 25. M. Richards (C. Giroux).

Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Avery - Matt Carle obaja na 5 min za bitku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 36:27, brankári: Biron - Boucher. Diváci: 18 200.

Chicago - Nashville 6:3 (1:2, 1:0, 4:1)

Góly: 7. Bolland (Bickell), 32. Bolland (KOPECKÝ), 50. Brouwer (Keith, KOPECKÝ), 50. Brouwer (P. Kane), 55. Bickell (B. Campbell, Seabrook), 57. Toews - 3. Erat (Franson, Sulzer), 15. J-P Dumont (S. Weber, Suter), 44. J-P Dumont (Ch. Mueller).

Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 34:23, brankári: Turco - Lindbäck. Diváci: 21 387.

Anaheim - Edmonton 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

Góly: 10. Sbisa (Lydman, Lupul), 17. Selänne (VIŠŇOVSKÝ, Blake), 38. Selänne (VIŠŇOVSKÝ, Fowler) - 39. Pääjärvi (Gagner, Chorney), 39. Gagner (Omark).

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 28:28, brankári: McElhinney (32. - 35. Hiller) - Chabibulin. Diváci: 15 764.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kopecký aj Višňovský v NHL s dvoma asistenciami