Komárno vyhralo v Prievidzi, získalo premiérový titul

Basketbalisti Komárna dvíhajú nad hlavu majstrovský pohár.
Basketbalisti Komárna dvíhajú nad hlavu majstrovský pohár. (Autor: TASR)
SITA|16. máj 2015 o 22:34

Vedeli sme, že nápor bude na Prievidzu a že ona musí vyhrať. Odohrali sme fantastický zápas, hodnotí kapitán Komárna Jan Kratochvíl.

Slovenská basketbalová liga - finále play-off, siedmy zápas:

Prievidza - Komárno 68:78 (16:30, 18:15, 18:12, 16:21)

Prievidza: Baťka 13, Evans 8, Batina 6, I. Marič 5, Vasilič 0 (Zadnik 12, Klarič 11, Miljkovič 7, Hovaňák 6). Tréner: Krunoslav Krajnovič.

Komárno: Bannister 25, Igrutinovič 20, Alawoya 11, S. Jankovič 6, Bilič 4 (Halada 6, Kratochvíl 5, Maslík 1). Tréner: Miljan Čurovič.

TH: 19/13 - 37/30, fauly: 31 - 23, trojky: 5 - 4

/konečný výsledok série 3:4, Komárno získalo titul/

PRIEVIDZA. Basketbalové Komárno je na nohách. Muži miestneho MBK Rieker Com Therm získali vôbec prvý titul v klubovej histórii v najvyššej republikovej súťaži.

Zverenci Miljana Čuroviča zvíťazili v sobotňajšom siedmom finálovom stretnutí Slovenskej basketbalovej ligy 2014/2015 na palubovke BC Prievidza 78:68 (45:34). V maximálne vypätej sérii triumfovali 4:3 na zápasy.

Komárňania viedli na duely 2:0 aj 3:1, ale súper nezložil zbrane. A vynútil si rozhodujúci zápas pod vlastnými košmi. Nezvládol však doň vstup - už v prvej štvrtine zaostával o pätnásť bodov.

V ďalšom priebehu náskok len márne sťahoval. Necelé štyri minúty pred koncom získali hostia rozhodujúci náskok 69:62 a už ho nepustili z rúk.

Hlasy po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Komárna: "Chlapci odohrali rozhodujúci zápas tak, ako sa patrí. Po ťažkej prehre v stredu sme sa dali dokopy. Myslím, že dnes sme od začiatku mali navrch a diktovali tempo stretnutia. Veľmi kvalitný súper nás síce dotiahol, ale my sme opäť ukázali charakter. Titul sme vyhrali aj vďaka fantastickej tímovej chémii."

Jan Kratochvíl, kapitán Komárna: "Hrali sme bez tlaku, s čistou hlavou. Vedeli sme, že nápor bude na Prievidzu a že ona musí vyhrať. Odohrali sme fantastický zápas. Za celú sezónu sa chcem poďakovať spoluhráčom i celému realizačnému tímu. Komárno si tento titul zaslúži."

Siniša Bilič: "Bol to posledný zápas sezóny a my sme jednoducho dali do toho všetko. Bolo to všetko alebo nič. Sériu sme chceli ukončiť doma. Nevyšlo to, ale dali sme hlavy dohromady a dnes sme triumfovali. Po celú sezónu sme držali pri sebe ako tím a rovnako tomu bolo aj dnes."

Matej Marchyn, krídelník Komárna: "Titul pre mňa znamená veľmi veľa, je to moja prvá medaila, ako pôsobím v extralige. Som samozrejme veľmi rád. Pred dnešným zápasom nám veľa ľudí neverilo, ale my sme si povedali, že nemáme čo stratiť. Tlak bol na domácich a myslím, že aj to rozhodlo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Komárno vyhralo v Prievidzi, získalo premiérový titul