Kohút vníma pozitívne návrat Richarda Nemca

Emanuel Kohút. Konkurenciu na poste blokára v podobe Richarda Nemca víta.
Emanuel Kohút. Konkurenciu na poste blokára v podobe Richarda Nemca víta. (Autor: sita)
Sportnet|18. aug 2011 o 00:00

Slovenskú volejbalovú reprezentáciu čaká v septembri európsky šampionát. Na vrcholnom podujatí starého kontinentu sa predstavia tretí raz po sebe.

V určite najťažšej D-skupine v pražskej O2 Aréne sa stretnú s tímami, ktoré hrávajú vo Svetovej lige, kam sa naši pred pár dňami neprebojovali. Na našich čakajú účastníci posledných majstrovstiev sveta v Taliansku - Bulhari, Nemci a Poliaci.

KOŠICE. Víťaz Európskej ligy je v plnej príprave na majstrovstvá Európy, ktoré sa v septembri konajú v Česku a Rakúsku. Tím, ktorý vedie taliansky tréner Emanuele Zanini trénuje pod Zoborom.

„Trénujeme trochu tvrdšie, aby sme nabrali kondíciu. Už sme si zvykli na nároky trénera Zaniniho,“ pousmial sa blokár našej reprezentácie Emanuel Kohút.

Ukázať sa v dobrom svetle

Slováci mali po nevydarenej kvalifikácii o postup do Svetovej ligy pár dní voľna. Zbabraný druhý duel v Kanade bude ešte dlho mrzieť, ale naši volejbalisti sa už nechcú zapodievať tým, čo bolo.

„Sme profesionáli, musíme hľadieť na budúcnosť. Isteže, hnevá nás, ako to v Kanade skončilo, ale pred nami je európsky šampionát, na ten sa treba plne sústrediť. Tam sa chcem ukázať v dobrom svetle, že to hrať vieme. Máme síce ťažkú skupinu, ale my do toho ideme naplno. Veríme, že aj tak môžeme ponúknuť dobrý volejbal. Aj jedno víťazstvo by mohlo zaučiť postup zo základnej skupiny, v ktorej sú našimi súpermi Bulhari, Nemci a Poliaci,“ vraví Emo.

Vie, že do ďalších bojov ME postúpia prví traja, posledný tím na turnaji končí. A Slováci by nechceli zažiť kratučký šampionát.

„To, že máme silnú skupinu za predpokladu, že postúpime, nás len posilní. Ešte sme na majstrovstvách Európy výraznejší výsledok nespravili. Postúpili sme zo skupiny a potom sme dvakrát, trikrát dostali po hube. Ale my hráme z roka na rok lepší volejbal, tak záleží len na nás, v akej forme nás turnaj zastihne a bude to aj o našich hlavách.“

Konkurencia na bloku

Na budúci týždeň čaká Slovákov turnaj v Slovinsku (25. - 27. 8.) za účasti domácej reprezentácie, Fínska a Iránu. Následne si v Leviciach a v Nitre v dvoch prípravných dueloch zmerajú sily s Iránom (2. a 3. septembra).

V príprave je 16 hráčov a medzi nimi aj Richard Nemec. Blokár, ktorému pomaličky ťahá na štyridsiatku, sa do národného tímu vrátil po dlhej pauze.

„Jeho prítomnosť vnímam pozitívne. Rišo má neuveriteľne veľa skúseností. Určite má čo povedať aj v reprezentácii, patrí do nej. Je to osobnosť. Hráva na mojom poste, ale konkurencia je len vítaná. Stále človeka ženie vpred k lepším výkonom. Rišo je od väčšiny omnoho starší, je to autorita, čo povie, to platí. Ale naladil sa na frekvenciu mladších. On je večne mladý a v občianskom preukaze musia klamať, toľko rokov mať nemôže. Jeho výkonnosť je stále špičková,“ pochválil Kohút ostrieľanejšieho spoluhráča.

Nominácia na prípravu pred ME 2011 v Česku:

Nahrávači: Michal Masný (Bydgoszcz/Poľ.), Juraj Zaťko (Friedrichshafen/Nem.), Branislav Skladaný (Unterhaching/Nem.)

Smečiari: Lukáš Diviš st. (Novosibirsk/Rus.), Martin Sopko st. (Al Nasr Dubaj/SAE), Štefan Chrtiansky (Innsbruck/Rak.), Róbert Hupka (Unterhaching/Nem.), Marek Mikula (DHL Ostrava/ČR)

Blokári: Tomáš Kmeť (SCC Berlín/Nem.), Emanuel Kohút (Sisley Belluno/Tal.), Richard Nemec (Volley Team Bratislava), Tibor Filo (Rottenburg/Nem.)

Univerzálni hráči: Martin Nemec (Incheon/Kór. rep.), Milan Bencz (Roma Volley/Tal.), Peter Michalovič (DHL Ostrava/ČR)

Libero: Roman Ondrušek (Chaumont/ Fr.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kohút vníma pozitívne návrat Richarda Nemca