Kližan v Košiciach prehral vo štvrťfinále dvojhry

SITA|11. jún 2009 o 17:14

Slovenskému tenistovi Martinovi Kližanovi sa napokon nepodarilo zopakovať jeho vlaňajší postup do semifinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Edymax Holding Košice Open.

KOŠICE. Slovenskému tenistovi Martinovi Kližanovi sa napokon nepodarilo zopakovať jeho vlaňajší postup do semifinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Edymax Holding Košice Open v areáli Anička v Košiciach (dotácia 30 000 eur + H, antuka vonku). Vo štvrtkovom štvrťfinále singlovej súťaže na 7. ročníku tohto podujatia prehral zverenec Ladislava Simona s ôsmym nasadeným, Španielom Miguelom Ángelom Lópezom-Jaénom, v ich premiérovom vzájomnom súboji za 2:13 h minút 6:3, 6:7 (3), 1:6.

Dvadsaťročný na základe voľnej karty štartujúci ľavák Kližan, tento týždeň 483. vo svetovom rebríčku, svojmu favorizovanému 26-ročnému súperovi Lópezovi-Jaénovi (214. v renkingu) dlho vyrovnane vzdoroval, v tretej časti však už nedokázal nadviazať na výkon z predchádzajúcich dvoch. V stredu veľmi príjemne prekvapil vyradením jednotky turnaja, Španiela Santiaga Venturu (127.). Štvrťfinalista minulotýždňového veľmi kvalitne obsadeného challengeru v Prostějove Kližan si odnáša 13 bodov do počítačového poradia a šek na 875 eur.

López-Jaén sa teraz pokúsi vo dvojhre pripomenúť svoju miestnu finálovú účasť spred dvanástich mesiacov, a to prostredníctvom prekonania nenasadeného Francúza Stéphana Roberta, v stredu premožiteľa Dominika Hrbatého. Druhú semifinálovú dvojicu budú v piatok tvoriť trojka žrebu, Čech Jiří Vaněk, a nenasadený Srb Boris Pašanski.

Víťaz súťaže chlapcov na parížskom grandslamovom Roland Garros 2006 Kližan dostane príležitosť na odvetu Lópezovi-Jaénovi na záver štvrtkového programu po boku Dominika Hrbatého vo štvrťfinále štvorhry. Partnerom Španiela v debli je Brazílčan Joao Souza.

Dvojhra - štvrťfinále - štvrtok - súhrn výsledkov:

Miguel Ángel López-Jaén (8-Šp.) - Martin Kližan (SR) 3:6, 7:6 (3), 6:1 za 2:13 h

Stéphane Robert (Fr.) - Adrian Ungur (Rum.) 7:6 (2), 6:2

Jiří Vaněk (3-ČR) - Jan Hájek (ČR) 7:6 (7), 6:1

Boris Pašanski (Srb.) - Rubén Ramírez-Hidalgo (2-Šp.) 6:4, 6:3

Dvojice v piatkovom semifinále:

Miguel Ángel López-Jaén (8-.Šp.) - Stéphane Robert (Fr.)

Jiří Vaněk (3-ČR) - Boris Pašanski (Srb.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan v Košiciach prehral vo štvrťfinále dvojhry