Kežmarské volejbalistky zabojujú o historický zápis

Historický zápis. Kežmarčanky zabojujú v Pezinku o 5. miesto.
Historický zápis. Kežmarčanky zabojujú v Pezinku o 5. miesto. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|11. apr 2013 o 00:00

Posledný zápas sezóny čaká volejbalistky KV MŠK Oktan Kežmarok v sobotu v Pezinku.

Posledný zápas sezóny čaká volejbalistky KV MŠK Oktan Kežmarok. V sobotu sa predstavia v Pezinku v druhom stretnutí o konečné piate miesto.

KEŽMAROK. V prvom súboji vyhrali na domácej palubovke 3:1 a bolo to vôbec po prvýkrát, čo sa im podarilo poraziť tohto súpera. V sobotu sa to pokúsia zopakovať.

Ak by sa im to nepodarilo a duel by vyhrali domáce Pezinčanky, o konečnom umiestnení na piatej priečke by rozhodol až dodatočný zlatý set.

„Boli sme plné očakávania, keďže Pezinok sme v doterajšej našej histórii ešte nikdy neporazili. Veľmi ma teší, že sme v tejto konfrontácii vyšli víťazne. Potvrdili sme, že doma sme neporaziteľní. Neviem, či to bolo tým veľkonočným nasadením, ale myslím si, že je to takým prirodzeným vyvrcholením snahy nášho vedenia, sponzorov a kádra, aby sme uhrali čo najlepší výsledok,“ uviedla trénerka kežmarských volejbalistiek Blanka Špaková.

Zabrala aj lavička

Okrem tradičných opôr zabrali v stretnutí aj hráčky z lavičky, ktoré sa taktiež pričinili o cenný výsledok.

„Potešilo ma to. Potrebovali sme odstaviť najlepšiu súperovu smečiarku, čo sa nám, našťastie, podarilo. Tým sme sa naštartovali a v treťom sete sme to v jeho dramatickej koncovke dotiahli do víťazného konca,“ potešila sa trénerka Kežmarku.

Už aj šieste miesto je pre Kežmarčanky vynikajúcim výsledkom, piate by však znamenalo historický zápis.

„Kežmarok vo svojej histórii Slovenskej republiky bol najlepšie šiesty. Do Pezinka preto pôjdeme s cieľom skončiť ešte o stupienok vyššie,“ poznamenala Špaková, ktorá si uvedomuje, že o konečnom umiestnení môže rozhodnúť aj až zlatý set.

„Posnažíme sa, aby k tomu nedošlo. Na druhej strane to bude iné prostredie, súper bude doma. Dievčatá urobia všetko preto, aby tam vyhrali.“

Po Novom roku stabilizovali káder

Od nového roka sa hra Kežmarčaniek výrazne zlepšila a výsledky nenechali na seba dlho čakať.

„Do decembra minulého roka sa káder vyvíjal. V januári sa nám ho podarilo stabilizovať a dievčatá získali na ihrisku väčšiu istotu. Prejavilo sa to na celkovom hernom prejave,“ ozrejmila Špaková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kežmarské volejbalistky zabojujú o historický zápis