Kello: Rozhodnutie nechám na trénera

Sportnet|3. jún 2011 o 00:00

Kello si nepripúšťa, že by slovenský brankár mal proti Andorre veľa roboty, ale v každom prípade treba byť v strehu.

KOŠICE. Všetko sa vyvinulo tak, že v nominácii na zápas s Andorrou sú dvaja gólmani účinkujúci v najvyššej škótskej súťaži. Marián Kello a Dušan Perniš budú čakať na verdikt trénera Vladimíra Weissa o tom, kto z nich pôjde zajtra medzi žrde.

Nie je nervózny

Prv menovaný - brankár FC Heart of Midlothian – má za sebou nástup v národnom tíme. Po tom, čo ešte vlani nebol v hľadáčiku, sa začalo o ňom vážne uvažovať a na jar zvládol svoj debut v podobe niekoľkých minút v zápase v Luxembursku. Potom sa predstavil v základnej zostave proti Dánom.

Košický odchovanec si iste brúsi zuby aj na ostrú premiéru v kvalifikácii. „Nie som nervózny a to, kto dostane šancu, nechám na rozhodnutie kouča,“ uviedol 28-ročný brankár, ktorý mal smolu v tom, že v oboch spomínaných vystúpeniach Slováci neobstáli.

Do tretice aj s jeho pričinením by to mohlo dopadnúť celkom opačne. „Som vďačný za každú pozvánku. Teraz sa mi naskytá možnosť po prvý raz nastúpiť vo vážnom zápase a uvedomujem si, že je to pre mňa veľká česť.“

Nechce predbiehať

Predtým bol tím zvyknutý na Muchu. Ten bol zohraný so spoluhráčmi, vedel si podirigovať spoluhráčov hlavne v defenzívnej línii. Teraz čaká niečo podobné jeho nástupcu. Nebude v tom problém?

„Všetko je o komunikácii s chlapcami. Treba sa spoznať navzájom. Keď môžem povedať za seba, tak celkom ovládam to, ako spoluhráči fungujú a samotné usmernenie počas zápasu je už vecou dohovoru, rutiny. Sme profesionáli a treba sa tak na to pozerať.“

Kello si nepripúšťa, že by slovenský brankár mal proti Andorre veľa roboty, ale v každom prípade treba byť v strehu.

Všetko je možné

Marián Kello sa do pozornosti trénera dostal po tom, čo zvládol vynikajúcu sezónu vo farbách škótskeho tímu Hearts. V záverečnej fáze síce párkrát chýbal v bráne, ale i tak na jeho adresu bolo počuť mnohé chvály.

„Dotiahli sme všetko do takého konca, aký sme chceli. Hoci som mal absencie, v ostatných kolách som už v zostave nechýbal,“ pripomenul borec, ktorý má kontrakt v klube ešte na jednu sezónu.

Nie je ale vylúčené, že poškuľovať po ňom budú i prestížnejšie tímy, hoci M. Kello odmieta špekulácie o prípadnom odchode. „Všetko je možné, aj to, že možno príde zaujímavá ponuka. Každý klub predsa potrebuje peniaze. Ale nerád by som čosi urýchľoval a predbiehal.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kello: Rozhodnutie nechám na trénera