Karhan a Šesták sa rozišli remízou, Bayern stratil body v Norimbergu

TASR|20. feb 2010 o 17:51

Nemecká futbalová bundesliga mala v sobotu na programe päť zápasov 23. kola, v ktorých sa predstavili traja slovenskí reprezentanti.

Berlín. Proti sebe nastúpili Miroslav Karhan v drese Mainzu a Stanislava Šesták na hrote Bochumu a ich tímy sa rozišli bezgólovou remízou 0:0. Oboch Slovákov tréneri v zápase vystriedali, Karhan hral do 67., Šesták do 79. minúty.

Slovenský obranca Ján Ďurica zaknihoval v drese Hannoveru ďalšiu prehru, keď 16. tím tabuľky podľahol Dortmundu 1:4. Hannoverčanov načal tesne pred polčasom Neven Subotič, po štvrťhodine druhého polčasu si dal vlastný gól Mario Eggimann a v 77. minúte pridal tretí gól Valdez. Za Hannover znížil deväť minút pred koncom Arouna Kone, domáci sa však zmohli aj na štvrtý gól v podaní Grosskreutza a zapísali si prvé februárové víťazstvo.

Vzácny bod získal predposledný Norimberg, ktorý doma uhral remízu 1:1 s lídrom tabuľky Bayernom Mníchov. Bavori síce viedli gólom Müllera z 38. minúty, domáci však po prestávke vyrovnali Ilkayom Gündoganom. Slovenský stredopoliar Marek Mintál odsledoval zápas z lavičky náhradníkov. Bayern sa aj po remíze udržal na čele tabuľky, ak však druhý Bayer Leverkusen v nedeľu vyhrá, zníži sa jeho náskok na jediný bod.

Poriadny výprask dostal na vlastnej pôde Kolín, ktorého rozstrieľal 28-ročný brazílsky útočník Stuttgartu Cacau. Ten rozhodol o dueli už v prvom polčase hetrikom a hoci domáci stihli pred polčasom znížiť, v druhom dejstve pridal štvrtý gól Stuttgartu Pogrebnjak a po ňom svoj štvrtý gól v zápase Cacau. Stuttgart tak vyhral vysoko 5:1.

Sumáre:

Borussia Dortmund - Hannover 96 4:1 (1:0)

Gól: 43. Subotič, 60. Eggimann (vlastný gól), 77. Valdez, 87. Grosskreutz - 81. Koné

/Ján Ďurica odohral za hostí celý zápas/

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 0:0

1.FC Kolín - VfB Stuttgart 1:5 (1:3)

Góly: 44. Schorch - 13., 31., 38. a 74. Cacau, 70. Pogrebnjak

1. FSV Mainz - VfL Bochum 0:0

/Miroslav Karhan hral za domácich do 67. minúty, Stanislava Šesták hral za Bochum do 79. minúty/

1.FC Norimberg - Bayern Mníchov 1:1 (0:1)

Gól: 54. Gundogan - 38. Muller

/Marek Mintál sedel na lavičke Norimbergu/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Karhan a Šesták sa rozišli remízou, Bayern stratil body v Norimbergu