Juniori herne dominujú, nedarí sa im v koncovke

Sportnet|28. okt 2014 o 17:19

Treťoligoví futbaloví juniori 1. FC Tatran Prešov mali v minulom týždni pestrý program.

V utorok dosiahli bezgólovú remízu v Zemplíne v súboji s rezervou Michaloviec, v nedeľu v súboji s TJ Veľké Revištia prehrali najtesnejším rozdielom.

PREŠOV. Prešovčania v nedeľňajšom stretnutí herne dominovali, vypracovali si i šance, nedokázali sa však presadiť vo finálnej fáze.

„Bojovali sme hlavne s premieňaním šancí, lebo v celom zápase sme mali výraznú prevahu, no nepodarilo sa nám streliť gól,“ podčiarkol tréner prešovských juniorov Ján Karaffa.

„V prvom i druhom polčase sme mali viacero dobrých príležitostí, z ktorých sa dalo dať gól. Remíza v súboji s rezervou Michaloviec je cenná, ale i tam sme mali šance.“

Viacerí prešli do áčka V druholigovom A–mužstve už hrá viacero hráčov z juniorského tímu. Na to nám J. Karaffa povedal: „Samozrejme, máme radosť z toho, že sa áčku začalo dariť a ešte väčšiu z toho, že k tomu prispeli aj hráči, ktorí začínali v našom tíme. Toto je v poriadku, ale aj tak nás mrzí strata bodov, lebo chlapci si nezaslúžili prehrať. Ťažko je im čosi vyčítať, behali, snažili sa v celom zápase a bolo i vidieť, že ich tento výsledok mrzí. Trápime sa s premieňaním šancí, chlapci sa učia, v práci s nimi je potrebná trpezlivosť. Teraz je však dôležité, že sa chytilo A–mužstvo a začali sa v ňom presadzovať hráči, ktorí to ťahali v našej juniorke.“

Spomenieme M. Dupkalu, P. Šafranka, Štefančíka, Petka, D. Jacka, Vodu, Hirku.

V záverečných jesenných kolách sa prešovskí juniori predstavia vo Vyšnom Opátskom a v Giraltovciach. „Od svojich zverencov očakávam hlavne dobré výkony, aby nadviazali na výkony, ktoré prakticky podávali počas celej jesene. Dúfam, že sa na našu stranu nakloní aj trochu šťastia,“ uzavrel tréner Ján Karaffa.

1. FC Tatran Prešov jun. - TJ Veľké Revištia 0:1 (0:0)

Gól: 79. Chýrik. ŽK: Ivanko-Macej - Ndiaye. Rozhodoval Juhás pred 65 divákmi.

1. FC Tatran Prešov jun.: Ferenc - Petko, Luberda, Bujňák (82. Jopek), Micherda (61. Staško) - D. Keresteš, D. Jacko - Benes, Kraľovič (76. Maník), Durilla - Ivanko-Macej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Juniori herne dominujú, nedarí sa im v koncovke