Jendrišek debutoval vo Freiburgu v základnej zostave

SITA|22. jan 2011 o 20:11

Slovenský futbalový reprezentant Erik Jendrišek absolvoval v sobotu debut v drese svojho nového zamestnávateľa, ktorým je nemecký klub SC Freiburg.

FREIBURG. Dvadsaťštyriročný útočník nastúpil v základnej zostave v dueli 19. kola I. bundesligy 2010/2011 proti Norimbergu (1:1). Bývalý hráč Schalke, Kaiserslauternu, Hannoveru a Ružomberka bol napokon na trávniku do 63. min, keď ho vystriedal Japonec Kišo Jano.

"Som šťastný, že som po dlhom čase dostal príležitosť v základnej zostave v súťažnom zápase," povedal Erik Jendrišek a pokračoval: "Na ihrisku som sa mohol predviesť aj lepším výkonom, ale na to, že ešte pred troma dňami som mal teploty a s novými spoluhráčmi netrénujem príliš dlho, to nebolo najhoršie. Musím sa zžiť s tímom a časom to bude z mojej strany určite lepšie. Aj tí, čo videli zápas, ma v podstate pochválili a vraveli, že to bol solídny výkon."

Jendrišek nastúpil na poste ľavého krídelníka a v zápase sa nedostal do žiadnej gólovej príležitosti. Spokojný však bol najmä s tým, že mohol odohrať väčšiu časť stretnutia, v Schalke totiž nedostával pri hviezdnej dvojici Klaas-Jan Huntelaar - Raúl veľa príležitostí.

Menej ho však tešil konečný nerozhodný výsledok s Norimbergom. "Postavenie v tabuľke favorizovalo nás, ale zápas bol maximálne vyrovnaný, ani jedno z mužstiev nemalo nejako veľa príležitostí, takže remíza je zaslúžená. Trochu ma mrzí deľba bodov, môj debut mohol byť ešte krajší. Na druhej strane, chýba nám až štrnásť hráčov, a to musí byť cítiť. Za týchto okolností si myslím, že s bodom môžeme byť v konečnom dôsledku spokojní," opísal zápas účastník minuloročných majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike.

Slovenský futbalista má vo Freiburgu dres s číslom 19. "Moja obľúbená dvadsaťšestka už bola obsadená, tak som si vybral z voľných čísel," povedal Jendrišek, ktorý vo Freiburgu zatiaľ nemá vlastný byt a býva v hoteli. "Čaká ma sťahovanie. Musím si vybrať byt, takže mám pred sebou asi hektické obdobie," uzavrel Erik Jendrišek.

Freiburg zostal po remíze s Norimbergom na siedmom mieste v tabuľke najvyššej nemeckej súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Jendrišek debutoval vo Freiburgu v základnej zostave