Jendrichovský: Ide nám o jubilejný desiaty titul

Zajtra sa začína finále. Košické basketbalistky chcú desiaty titul v rade.
Zajtra sa začína finále. Košické basketbalistky chcú desiaty titul v rade. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|16. apr 2013 o 00:00

Už zajtra sa v Infiniti aréne začne boj o ženský extraligový trón. Basketbalistky Good Angels obhajujú majstrovský titul.

Získali ho v uplynulých deviatich sezónach a na najvyšší stupienok by radi vystúpili aj desiaty raz po sebe. Proti však bude tradičný finálový súper Košíc – Ružomberok.

KOŠICE. Finále basketbalovej extraligy žien má zvyčajné obsadenie. O zlato si od zajtrajška zahrajú Košice a Ružomberok.

V prvom stretnutí, ktoré sa v Infiniti aréne začne o 18. hodine, bude mať výhodu domáceho prostredia tím Good Angels.

Košický klub má možnosť získať už desiaty titul v rade. „Musíme sa sústrediť na vstup do série. V pozadí celej série bude rezonovať vidina desiateho prvenstva. Prísť o možnosť získať desať titulov za sebou by bolo čosi, čo sa len tak opraviť nedá. Predsa je za tým celé desaťročie práce,“ hovorí generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.

Viac zodpovednosti na mladých

Boli sezóny, keď si Košičanky mohli byť už pred finále takmer isté, že sezónu zakončia majstrovským šampanským. Teraz však Ružomberok pred finišom zbrojil, naopak, Košice po Eurolige pustili žilou.

„Ide nám o jubilejný desiaty titul a proti nám stojí veľmi silný súper, ktorý sa takticky posilnil svojou najlepšou hráčkou až tesne pred koncom prestupového termínu. Z toho je jasné, že boju o prvenstvo prikladá veľkú vážnosť. A my sme prišli o dve kľúčové hráčky – Lacyovú a Piersonovú. Viac zodpovednosti tak bude aj na pleciach mladých hráčok, ktoré budú hrať o svoj prvý veľký titul.“

Generálny manažér košického klubu verí, že zlato ostane tam, kde aj v uplynulých sezónach.

„Naše hráčky v ťažkých zápasoch v Eurolige získali skúsenosti, ukázali sme to aj v semifinále proti Spišskej Novej Vsi. Sme zvyknutí hrať proti vysokej kvalite a nezľaknúť sa jej. Vybojovali sme si výhodu domáceho prostredia a v ňom sme silní. Ani v Eurolige, ani v extralige sme na svojej palubovke ani raz neprehrali,“ spolieha sa D. Jendrichovský na domáce koše, pod ktorými si žlto–modré počínali často suverénne.

„Úplne ideálny scenár by bol hneď v stredu v prvom zápase ukázať, kde sme my, čo chceme hrať, že kvalita je na našej strane. Tak, aby bol súper pod väčším tlakom.“

Hráčky sú hladné po kvalitných zápasoch

V domácej súťaži štvrtý najlepší celok Euroligy ani raz v tomto ročníku neprehral.

„Bolo by pekné udržať si tú neporaziteľnosť, stalo by sa tak po tretí raz v histórii klubu. Vyšlo nám to aj uplynulý rok. Ale toto nie je priorita série. Podstatné je získať titul. Už sa tešíme na finále. Hráčky sú hladné po kvalitných zápasoch,“ dodal Jendrichovský.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jendrichovský: Ide nám o jubilejný desiaty titul