Jenčík si dáva dokopy zranené slabiny

Na ľad sa chce vrátiť čím skôr. R. Jenčík (v strede) bude v úvode semifinálovej série svojmu tímu chýbať.
Na ľad sa chce vrátiť čím skôr. R. Jenčík (v strede) bude v úvode semifinálovej série svojmu tímu chýbať. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|24. mar 2016 o 00:00

Začiatok semifinálovej série medzi HC Košice a Banskou Bystricou s určitosťou nestihne útočník oceliarov Richard Jenčík.

Začiatok semifinálovej série play-off hokejovej Slovnaft Tipsport ligy medzi HC Košice a Banskou Bystricou s určitosťou nestihne útočník oceliarov Richard Jenčík. Svalové zranenie slabín mu aktuálne nedovoľuje trénovať, avšak z vyjadrení košického rodáka vyplýva, že by teoreticky mohol mužstvu pomôcť v neskoršom priebehu súboja o finálovú miestenku.

KOŠICE. Repríza vlaňajšieho finále otvára spomienky na ôsmy majstrovský titul, ktorý si Košičania vybojovali v šiestom zápase na ľade Banskej Bystrice, kde triumfovali 2:1.

„Keď si dobre spomínam, tak všetky finálové zápasy mali vysokú úroveň. Doma sme zvládli víťazne oba zápasy, na ľade súpera to bolo o čosi ťažšie. Po štyroch zápasoch to bolo vyrovnané, hral sa nátlakový hokej, ktorý predvádzajú aj v tejto sezóne. Myslím si, že aj z pohľadu divákov bola finálová séria zaujímavá a každý jeden duel bol mimoriadne ťažký,“ povedal Richard Jenčík.

Treba sa s tým pobiť

Veľký počet legionárov (celkovo deväť) v kádri Banskej Bystrice je predzvesťou fyzicky náročnej série, v ktorej nebude núdza o časté súboje a tvrdú hru do tela.

„Ja si myslím, že aj stavba ich mužstva nasvedčuje tomu štýlu hokeja, ktorým sa už dlhšie prezentujú. Určite nebudú nič meniť, takže žiadne prekvapenie z ich strany čo sa týka herného prejavu neočakávam. Som si istý, že predovšetkým zápasy na ich ľade budú veľmi ťažké,“ skonštatoval Jenčík.

Už pred sezónou, tak ako po minulé roky, deklarovali Košičania, že ich hlavným cieľom v extralige bude postup do záverečného kola play-off.

„My máme vždy tie najvyššie ciele a chceme ísť až do finále, urobíme pre to všetko. Určite to nebude jednoduché, ale to play-off nikdy ani nebolo. Vždy sa s tým treba takpovediac pobiť a verím, že to dopadne pre nás úspešne,“ povedal 31-ročný košický útočník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jenčík si dáva dokopy zranené slabiny