Jeannie Longová sa nezúčastní na Majstrovstvách sveta

(Autor: TASR)
SITA|14. sep 2011 o 19:55

Francúzska cyklistická legenda Jeannie Longová sa nezúčastní na budúcotýždňovom svetovom šampionáte v Kodani pre hroziaci zákaz činnosti.

52-ročná Jeannie Longová dostala od národnej antidopingovej agentúry AFLD už tri varovania za to, že v nahlásenom čase nebola na ňou vopred stanovenom mieste.

PARÍŽ. Francúzska cyklistická legenda Jeannie Longová sa nezúčastní na budúcotýždňovom svetovom šampionáte v Kodani pre hroziaci zákaz činnosti možno až na dva roky za porušenie antidopingových pravidiel.

Longová, ktorá je vo veku 52 rokov stále aktívnou pretekárkou, dostala v ostatných 18 mesiacoch od národnej antidopingovej agentúry AFLD tri varovania za to, že v nahlásenom čase nebola na ňou vopred stanovenom mieste.

"Jeannie Longová je z neférových vyhlásení ohľadom dopingu veľmi nešťastná. Nie je teraz fyzicky ani psychicky schopná súťažiť na najvyššej úrovni," vyhlásil právnik cyklistky Bruno Ravaz.

Manžel a tréner 30-násobnej medailistky z OH či MS Patrice Ciprelli čelí vyšetrovaniu národnej cyklistickej federácie (FFC) pre podozrenie, že v roku 2007 si zadovážil erythropoietín (EPO). Ciprellimu, ktorí poprel oprávnenosť obvinení, preventívne zakázali činnosť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Jeannie Longová sa nezúčastní na Majstrovstvách sveta