Javorčík ostal jediným chemesákom v reprezentácii

Z chemesákov ostal v repre iba Javorčík.
Z chemesákov ostal v repre iba Javorčík. (Autor: sita)
Sportnet|31. máj 2013 o 00:00

Dvojica mladíkov Lízala - Mlynarčík už v kempe slovenskej reprezentácie nie je.



LIPTOVSKÝ JÁN. Slovenská volejbalová reprezentácia mužov má svoj prechodný domov na Liptove, kde sa pripravuje na Európsku ligu 2013. Po rýdzo tréningovej pasáži prichádzajú na rad aj prípravné zápasy. V týchto dňoch je to konfrontácia s Českom.

V širšej nominácii Slovenska bola pôvodne nominovaná aj trojica chemesákov. Tréner Chrtiansky zúžil pred pár dňami reprezentačný stav na 14 členov, pričom klubové farby ŠK Chemes Humenné háji už iba smečiar Milan Javorčík. Mladíci Mlynarčík a Lízala (spolu s Rehákom - Myjava) kemp pred troma dňami opustili.

„Po príchode som býval s Petrom Mlynarčíkom, Milan Lízala a Filip Palgut boli našimi susedmi. Keďže stavy sa zmenili, presťahoval som sa k Filipovi,“ ozrejmil aktuálny ubytovací poriadok smečiar chemesákov.

„Zvláštne“ sety

Novinkou, ktorá sa skúša v mužskom volejbalovom ponímaní je set hraný do 21 bodov. Slováci mali v tomto premiéru práve v zápasoch s českým súperom.

„Takéto sety prejdú veľmi rýchlo. Každá nevynútená chyba či pokazený servis zaváži už v úvode. Ani sa nenazdáte a hrá sa koncovka. Pre mňa sú takéto sety zvláštne,“ reagoval na novinku Milan Javorčík.

Už neoficiálny zápas s Českom ukázal, že Milan Javorčík je v súčasnom kádri kouča Chrtianskeho v pozícii striedajúceho smečiara. Do hry sa však dostal.

„Prvý set dostala príležitosť základná zostava, potom som šiel na servis i prihrávku, ale od polovice tretieho setu sa zostava menila kompletne a zahral si každý,“ reagoval na prvý (neoficiálny) z troch prípravných zápasov s Českom smečiar Milan Javorčík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Javorčík ostal jediným chemesákom v reprezentácii