Tetovanie či zápasy v MMA klietke. Brankár Košíc púta výzorom i povahou

Ádám Vay zažil pred dvoma rokmi v Miškovci vynikajúcu sezónu.
Ádám Vay zažil pred dvoma rokmi v Miškovci vynikajúcu sezónu. (Zdroj: TASR)
Patrik Fotta|27. jan 2021 o 23:10

Košičanom ho odporučil Hanlon.

KOŠICE. Už z prvého dojmu je zrejmé, že Ádám Vay nie je typický hokejový brankár. Najnovšia posila HC Košice púta okrem výkonov na ľade aj svojím vzhľadom.

Tetovaním cez polovicu tela pripomína skôr futbalového útočníka.

V bránkovisku si vie urobiť poriadok aj bez pomoci obrancov. Inklinuje k bojovým umeniam a svojou výškou 196 centimetrov zároveň vzbudzuje prirodzený rešpekt.

Brankári sa obvykle vyznačujú utiahnutou povahou, nepútajú veľa pozornosti. Vay je v tomto smere výnimkou.

„Viem o ňom, že zápasí v MMA klietke. V šatni rozhodne nesedí potichu v kúte, ale práve naopak. Je veľmi spoločenský. Spĺňa všetky požiadavky, ktoré máme na našich hráčov aj po ľudskej stránke,“ uviedol Jan Šťastný, športový riaditeľ a tréner HC Košice.

Maďarského brankára vychválil Hanlon

Košičania sa o Vayovi informovali aj u jeho bývalého trénera Glena Hanlona. „Nemal voči nemu žiadnu výčitku. Naopak, potvrdil, že pre Miškovec bol v sezóne 2018/2019 obrovskou oporou,“ uviedol Šťastný.

V košickej šatni by si mal rodák z Budapešti rozumieť najmä s tvrdými chlapmi Martinom Bellušom či Martinom Nemčíkom.

„Od Belluša očakávame tvrdší prístup. Niečo podobné, ako ukázal vlani proti Banskej Bystrici. Zatiaľ to úplne v tejto sezóne nepredviedol. Skôr vidím podobnosť Vaya práve s Nemčíkom, ktorý budí rešpekt svojou postavou a rád rozdáva tvrdé rany,“ skonštatoval košický tréner.

Sedláčkovi nebránia v odchode

Po príchode maďarského gólmana by sa pozícia jednotky Jakuba Sedláčka a dvojky Dominika Riečického zatiaľ nemala zmeniť.

O Sedláčka sa zaujímal aj klub z KHL a v prípade, že sa do konca prestupového obdobia (15. februára) rozhodne odísť, Košičania ho bez problémov uvoľnia.

„S Jakubom máme dohodu. Keď dostane zaujímavú ponuku z klubu, ktorý hrá kvalitnú súťaž, respektíve s vysokými ambíciami, nebudeme mu brániť v odchode. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme podpísali Vaya," priznal Šťastný.

Existuje aj alternatíva, že Sedláček v Košiciach ostane do konca sezóny. V tom prípade by sa striedali všetci traja brankári.

„Konzultovali by sme to s trénermi brankárov a dohodli sa na najlepšom možnom systéme. Treba ale povedať, že nás rozhodne topánka netlačí na brankárskom poste. So Sedláčkom a Riečickým sme maximálne spokojní. Obaja podávajú nadštandardné výkony.“

Výpadok kľúčových hráčov poznačený prehrami

Košičania sa dostali do menšej výsledkovej krízy. Posledné tri zápasy prehrali a zaznamenali v nich iba tri góly.

Jednou z príčin série porážok je podľa Šťastného aj početná maródka, ktorá preriedila košickú zostavu.

„Rozhodne nie sme spokojní s tým, kde sa v tabuľke aktuálne nachádzame. Všetci chceme dostať Košice na výslnie. Keď vám ale vypadnú viacerí kľúčoví hráči v tíme ako máme my, je to nenahraditeľná strata.“

Český tréner sa vyjadril aj k otázke možnosti konania majstrovstiev sveta v tomto roku na Slovensku.

„Malo by to význam, pokiaľ by z toho profitoval slovenský hokej a bude možnosť ekonomicky zaistiť budúcnosť klubov. V takom prípade by to bolo pozitívne aj za cenu, že by sa hralo v bubline a bez divákov," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tetovanie či zápasy v MMA klietke. Brankár Košíc púta výzorom i povahou