Bora obsadila na Liége - Bastogne - Liége druhé i tretie miesto, vyhral Fuglsang

Jacob Fuglsang.
Jacob Fuglsang. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. apr 2019 o 17:38

Druhý skončil Formolo.

Monumentálna klasika Liége - Bastogne - Liége 2019

(Liége - Liége, 256 km):

1.Jakob FuglsangDánskoAstana Pro Team6:37:37 h
2.Davide FormoloTalianskoBora-Hansgrohe+27 s
3.Maximilian SchachmannNemeckoBora-Hansgrohe+57 s
4.Adam YatesV. BritániaMitchelton-Scott+57 s
5.Michael WoodsKanadaEF Education First+57 s
6.David GauduFrancúzskoGroupama-FDJ+57 s

LIÉGE. Dán Jakob Fuglsang z tímu Astana Pro Team sa stal víťazom nedeľňajšej monumentálnej cyklistickej klasiky Liége - Bastogne - Liége.

Preteky s dĺžkou 256 km so štartom aj cieľom v belgickom Liége ovládol časom 6:37:37 h a stal sa a stal sa druhým Dánom, ktorý si vybojoval celkový triumf na tejto klasike.

Tým prvým bol Rolf Sörensen ešte v roku 1993. Ďalšie pódiové umiestnenia si pre seba uchmatli jazdci tímu Bora-Hansgrohe. Na striebornej pozícii skončil Talian Davide Formolo, ktorý na víťaza v cieli stratil 27 sekúnd.

Záverečný špurt o tretie miesto vyznel najlepšie pre Formolovho tímvového kolegu Maximiliana Schachmanna. Nemec napokon získal bronz so stratou 57 s na víťazného Fuglsanga. Slovensko nemalo zastúpenie.

Na striebornej pozícii skončil Talian Davide Formolo, ktorý na víťaza v cieli stratil 27 sekúnd. Záverečný špurt o tretie miesto vyznel najlepšie pre Formolovho tímvového kolegu Maximiliana Schachmanna.

Nemec napokon získal bronz so stratou 57 s na víťazného Fuglsanga. Slovensko nemalo zastúpenie.

"Keď som sa počas posledných kilometrov obzrel za seba, videl som, že Michael Woods mi nestíha a následne som sa odpútal aj od Formola. Vtedy som vedel, že musím zo seba vydať všetko a pokračovať v tom tempe až do cieľa.

V závere to bolo poriadne strašidelné, ale adrenalín mi dopomohol k triumfu. Je to úžasný pocit. Moja manželka mi pred pretekmi povedala, že na to mám a som rád, že mala pravdu. Odteraz ju stále budem počúvať," povedal v cieli nadšený Fuglsang podľa webu cyclingnews.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Bora obsadila na Liége - Bastogne - Liége druhé i tretie miesto, vyhral Fuglsang