ITF Ritro Slovak Open bez Wienerovej, má skokanské koleno

SITA|7. nov 2009 o 08:25

Slovenská tenistka Lenka Wienerová sa začiatkom júla radovala z trofeje na turnaji ITF s dotáciou 25 000 dolárov vo švédskom Ystade.

BRATISLAVA.

Odvtedy uspela len v štyroch zápasoch. Na blížiacom sa bratislavskom podujatí Ritro Slovak Open si náladu pred zimou nezlepší, odhlásila sa.

"Pre zapálenú šľachu som úplne bez tenisu, akurát sa podľa možností udržiavam v kondícii. Mám vleklé problémy, takzvané skokanské koleno na pravej nohe. Bolí ma to už päť - šesť mesiacov."

"Navrhovali mi aj operáciu, zatiaľ to skúšam s konzervatívnou liečbou - magnetoterapiou, laserom. Mám útlmový režim. Uvidíme, či to pomôže,“ skonštatovala 21-ročná košická rodáčka Wienerová pre agentúru SITA a dodala:

"Začalo sa to už pred májovým parížskym Roland Garros, tam ma chytil aj členok rovnakej nohy. Na antuke to ešte nebolo také zlé, ale od leta som mala program na tvrdom povrchu, ktorý mi neprospieval."

"Začiatkom októbra som teda radšej uzavrela moju sezónu. Potrebujem sa dať dokopy. Konzultovala som to s viacerými lekármi - napríklad s Vladimírom Luptákom či Romanom Fanom. Koncom budúceho týždňa to možno skúsim opäť s raketou, ale len z miesta a pre pocit.“

Zverenkyňa Petra Hubera sa vytratila zo 128. priečky vo svetovom rebríčku WTA Tour na 162. pozíciu, oveľa nenápadnejšiu v súvislosti s prípadným útokom na právo priameho štartu v grandslamových hlavných súťažiach.

V nich čaká na svoj debut, ten fedcupový si bývalá futbalistka Wienerová odkrútila už vo februári doma proti Belgičankám, potom bola v apríli členkou družstva v rekordne dlhom zápase proti Francúzkam v Limoges.

So Slovenským tenisovým zväzom sa v tomto období chce dohodnúť na zaradení do programu Národného tenisového centra aj na budúcu sezónu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»ITF Ritro Slovak Open bez Wienerovej, má skokanské koleno