India postúpila, ale rozbroje v tíme pokračujú

SITA|14. apr 2008 o 18:20

NAÍ DILLÍ 13. apríla (SITA) - Indickí tenisti minulý týždeň postúpili do septembrového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára 2009 tenisových reprezentačných družstiev mužov, ale rozbroje ...

NAÍ DILLÍ 13. apríla (SITA) - Indickí tenisti minulý týždeň postúpili do septembrového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára 2009 tenisových reprezentačných družstiev mužov, ale rozbroje v tíme pokračujú. Za stavu 3:0 proti Japonsku v zápase finálového 2. kola I. skupiny ázijsko-oceánskej zóny museli v Naí Dillí nastúpiť na nedeľňajšie záverečné dve dvojhry debloví špecialisti Maheš Bhupáthí a hrajúci kapitán Leander Paes. Oficiálnym dôvodom absencie Rohana Bopannu a Prakaša Amritradža, ktorí v piatok zhodne v piatich setoch získali singlové body, boli problémy s kolenom a zápästím. Indické médiá, napríklad denník Navhind Times, však referujú o bojkote.

Ako je známe, Amritraj, Bopanna, Karan Rastogi, ale aj Bhupáthí, poslali koncom februára otvorený list Indickej tenisovej federácii (AITA) a žiadali odstúpenie Paesa pre stratu dôvery. Buriči napokon prijali zotrvanie kapitána na lavičke i svoju nomináciu, vopred však upozorňovali na účelovú dočasnosť tohto riešenia. Údajne len nechceli vystaviť svoju krajinu prípadným sankciám od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

Kontroverziu podnietilo nenasadenie Amritradža na piatkovú dvojhru vo februári proti Uzbekistanu. Príležitosť dostal Somdev Dev Varman a v troch setoch podľahol Denisovi Istominovi. Amritradž napokon v nedeľu za stavu 2:2 rozhodol o postupe domácich, keď zdolal Farucha Dustova. Paes, bronzový medailista vo štvorhre na OH 1996 v Atlante, poskytol vysvetlenie, podľa ktorého sa Amritradž sťažoval na žalúdočné problémy, ale hráč dodatočne tvrdil, že bol pripravený nastúpiť.

India je jedným z ôsmich možných súperov tímu SR v jesennom dueli o prienik medzi elitnú šestnástku Davisovho pohára. Žreb bude v stredu 16. apríla o 12.00 h SELČ.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»India postúpila, ale rozbroje v tíme pokračujú