IIHF chce vytvoriť úspešnú európsku súťaž

TASR|11. jún 2012 o 18:27

Medzi ďalšie témy budú patriť aj spolupráca IIHF s NHL.

BARCELONA. Hokejové kluby v Európe plánujú vytvorenie nadnárodnej súťaže, ktorá by priniesla komerčný úspech a bola by aj divácky atraktívna. O jej koncepte budú diskutovať na nadchádzajúcom celoeurópskom summite Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), ktorý sa v dňoch 12.-14. júna uskutoční v Barcelone.

Podujatie pod názvom Hockey Forum bude charakterizovať diskusia zástupcov národných zväzov i vplyvných klubov o založení súťaže, ktorá by na rozdiel od minulosti zotrvala na hokejovej mape Európy v dlhodobom horizonte.

Medzi ďalšie témy budú na trojdňovej akcii patriť aj spolupráca IIHF s NHL i jej hráčskou asociáciou NHLPA.

"Chceme mať medzi sebou otvorený dialóg na viaceré kľúčové otázky týkajúce sa najmä klubového hokeja v Európe a dohodnúť sa na spoločnom pláne, ako ďalej postupovať," povedal k letnému summitu pre iihf.com prezident IIHF René Fasel.

Slovensko bude zastupovať na fóre za hokejový klub Slovan Bratislavu jej generálny manažér Maroš Krajči, ambasádorom pre slovenskú extraligu bude športový riaditeľ HC 05 Banská Bystrica Ľubomír Lenár, kým Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) budú reprezentovať prezident Igor Nemeček a generálny sekretár Otto Sýkora.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov