Humennné čaká dvojzápasový víkend

Sportnet|10. jan 2014 o 00:00

Dnes môžu potvrdiť svoju účasť vo Final four Stredoeurópskej ligy, v nedeľu ich čaká vstup do extraligy.

Dnes môžu definitívne potvrdiť svoju účasť vo Final four Stredoeurópskej ligy, v nedeľu ich čaká vstup do nadstavbovej časti extraligy.

HUMENNÉ. Zápasový kolotoč volejbalistov ŠK Chemes Humenné sa v roku 2014 začal. A zhurta.

Dnes sa v rámci Stredoeurópskej ligy (MEVZA) predstavia na palubovke rakúskeho Amstettenu, hneď v nedeľu ich čaká na humenskej palubovke tohtosezónna premiéra v rámci nadstavbovej časti extraligy, keď privítajú nováčika z Prievidze.

Možnosť definitívy

Humenskí volejbalisti majú reálnu šancu prebojovať sa po druhýkrát v histórii klubu do Final four Stredoeurópskej ligy (MEVZA).

Chemesáci, aktuálne v tabuľke na treťom mieste, majú pred piatym Amstettenom náskok deviatich bodov.

Slovenský vicemajster ešte odohrá v základnej časti tri zápasy, rakúsky súper štyri. Pri trojbodovom humenskom výsledku by sa zrodila definitíva účasti medzi štvoricou najlepších.

„Očakávam úplne iný zápas ako u nás (pozn. red.: Humenné – Amstetten 3:0) už len preto, že v kádri Amstettenu sa objavia hráči, ktorých proti nám limitovali zranenia. Kellum i Motys už nastupujú, takže to bude diametrálne odlišné,“ poznamenal Richard Vlkolinský.

Takmer šesťstodeväťdesiat kilometrov absolvujú chemesáci hneď z piatka na sobotu pri návrate domov, aby si čo najviac oddýchli a v nedeľu o 18. hodine vstúpili do extraligovej pasáže sezóny.

Začína sa nadstavba domácej súťaže. „Vedeli sme, čo nás po Novom roku čaká, musíme sa s tým vysporiadať,“ začal humenský kouč.

Jeho zverenci privítajú nováčika extraligy, VK Prievidza, ktorý sa ukazuje v ambicióznom svetle.

„Prievidza svoj káder výrazne posilnila, nie je to žiadny „šaškársky“ súper. Musíme sa pripraviť maximálne zodpovedne, aby sme vstúpili do extraligy úspešne,“ poznamenal tréner.

Miguel de Amo otázny

Otázka trénerovi samozrejme smerovala aj na nového nahrávača – Miguela Angela De Amo.

„Javí sa dobre, ukazuje hru podľa mojich predstáv, ukazuje, že sa vie trafiť do našich hráčov a herne zosúladiť. Tréning je však jedna vec, zápasy druhá. Otázne v tejto chvíli je tiež, či vôbec počas víkendu nastúpi, lebo isté veci potrebujeme pre MEVZU, iné pre extraligu. Je snahou, aby sme stihli obe strany,“ dodal Richard Vlkolinský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humennné čaká dvojzápasový víkend