Hrbatý: Víťazstvami na veľkých turnajoch si hráč robí meno

SITA|12. aug 2005 o 18:01

MONTREAL 12. augusta (SITA) - Spanilá jazda slovenských tenistov Karola Becka a Dominika Hrbatého turnajom Rogers Cup v kanadskom Montreale s dotáciou 2,45 mil. USD sa posunula už do štvrťfinále. Nikdy ...

MONTREAL 12. augusta (SITA) - Spanilá jazda slovenských tenistov Karola Becka a Dominika Hrbatého turnajom Rogers Cup v kanadskom Montreale s dotáciou 2,45 mil. USD sa posunula už do štvrťfinále. Nikdy predtým nebola dvojica Slovákov na turnaji Masters Series tak ďaleko. "Víťazstvami na veľkých turnajoch si hráč robí meno a zároveň získava rešpekt u súperov. Je to dosť dôležité," povedal pre agentúru SITA Hrbatý. Ten na ceste do svojho tretieho štvrťfinále na turnaji série Masters v tomto roku (predtým Miami a Rím) vyradil Brita Tima Henmana, Čecha Jiřího Nováka a v osemfinále aj Španiela Juana Carlosa Ferrera. Bývalá svetová jednotka a víťaz Roland Garros 2003 prehral s Hrbatým hladko 4:6, 2:6. "S Ferrerom to bol z mojej strany veľmi vydarený zápas. Hral som dobre od základnej čiary, kvalitne servoval a často dostával súpera pod tlak. Najmä v druhom sete som chytil od začiatku správny rytmus a rýchlo viedol 4:0. Záver som už potom zvládol," komentoval 27-ročný Bratislavčan, ktorému patrí v rebríčku ATP Entry pre nasadzovanie 26. pozícia.

Hrbatý má v rámci amerického leta na tvrdých povrchoch na konte už semifinále z Los Angeles, teraz pridal štvrťfinále v Montreale. Jeho snaha logicky smeruje k záverečnému grandslamovému podujatiu roka US Open, kde bude obhajovať lanské štvrťfinále. "Povrch v Montreale je podobný tomu v New Yorku. Iba sa hrá s inými loptami. V Montreale a na budúci týždeň v Cincinnati sa bude hrať s loptičkami Penn ATP, v New Yorku to budú "wilsonky". Zvyknutý som však na oba typy," ozrejmil. Na otázku, čo možno očakávať od najbližšieho súboja s Britom Gregom Rusedským (hrá sa po polnoci z piatka na sobotu SELČ), slovenský daviscupový reprezentant odpovedal: "Bude to pre mňa možno najťažší zápas na tomto turnaji. Nad Rusedským som zatiaľ v kariére ani raz nevyhral (bilancia 0:3 - pozn. SITA) a zdá sa, že tu v Montreale sa mu teraz darí." Pre zaujímavosť, bezmála 32-ročný ľavák Rusedski je pôvodom Kanaďan a rodák práve z Montrealu. Do roku 2001 však vo svojom rodnom meste nehrával, lebo priaznivci tenisu mu nemohli odpustiť, že zmenil občianstvo a stal sa Angličanom. V posledných rokoch sa však situácia zmenila a dnes má veľkú podporu hľadiska.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý: Víťazstvami na veľkých turnajoch si hráč robí meno