Hrbatý v bundeslige uspel vo dvojhre, Mertiňák vo štvorhre

SITA|16. aug 2008 o 22:34

Slovenský tenista Dominik Hrbatý zvíťazil v sobotňajšom stretnutí dvojhry v rámci záverečného 9. kola nemeckej I. bundesligy družstiev.

BRATISLAVA 16. augusta (SITA) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý zvíťazil v sobotňajšom stretnutí dvojhry v rámci záverečného 9. kola nemeckej I. bundesligy družstiev nad argentínskym ľavákom Diegom Junqueirom, 95. vo svetovom rebríčku ATP Entry, tesne 6:1, 3:6, 10:7 (zápasový tajbrejk).

Tridsaťročný Bratislavčan Hrbatý, tento týždeň 451. v renkingu, nastúpil za tím Erfurter TC Rot-Weiss proti HTC Blau-Weiss Krefeld (napokon celkovo remíza 3:3) aj na štvorhru. Po boku španielskeho veterána Felixa Mantillu prehral s brazílsko-argentínskym párom Franco Ferreiro, Cristian Villagran hladko 1:6, 0:6.

Ako je známe, Hrbatý ešte v utorok v Pekingu na olympijských hrách v 2. kole singlovej súťaže mimoriadne dôstojne vzdoroval Američanovi Jamesovi Blakovi, napokon semifinalistovi. Sedmičke počítačového poradia podľahol za 128 minút 6:7 (3), 6:4, 3:6.

Už pred sobotou bolo isté, že titul získa Kurhaus Lambertz Aachen, za ktorý pravidelne hráva Michal Mertiňák. Aachen na záver hostil priebežne beznádejne posledný Solinger TC 1902, triumfoval 5:1 a o jeden z bodov sa pričinil spomenutý 28-ročný rodák z Považskej Bystrice. S Čechom Jaroslavom Levinským zdolali austrálsko-nemecký tandem Clinton Thomson, Martin Emmrich 6:2, 3:6, 10:8 (zápasový tajbrejk).

Solingen má v kádri Iva Kleca, ktorý však už trénuje v New Yorku na kvalifikáciu US Open. "Od štvrtka som na Manhattane. Po návrate z nevydareného turnajového pokusu v Indii som sa pripravoval s otcom a bratom," uviedol I. Klec pre agentúru SITA.

Hrbatého Erfurt napokon skončil na celkovom 4. mieste v 10-člennej tabuľke za Aachenom, obhajcom titulu TK Grün-Weiss Mannheim a TC Blau-Weiss Halle.

Z výsledkov jednotlivých zápasov v rámci sobotňajších stretnutí záverečného 9. kola nemeckej I. bundesligy tenisových družstiev mužov:

Dominik Hrbatý (SR) - Diego Junqueira (Arg.) 6:1, 3:6, 10:7 (zápasový tajbrejk)

Franco Ferreiro, Cristian Villagran (Braz./Arg.) - Dominik Hrbatý, Felix Mantilla (SR/Šp.) 6:1, 6:0

Jaroslav Levinský, Michal Mertiňák (ČR/SR) - Clinton Thomson, Martin Emmrich (Austr./Nem.) 6:2, 3:6, 10:8 (zápasový tajbrejk)

Daniel Gimeno-Traver (Šp.) - Fabrice Santoro (Fr.) 1:6, 6:1, 10:5 (zápasový tajbrejk)

Flavio Cipolla (Tal.) - Jevgenij Koroľov (Rus.) 7:6 (4), 6:3

Carlos Berlocq (Arg.) - Marc López (Šp.) 5:7, 7:6 (4), 6:1

Juan Pablo Brzezicki (Arg.) - Christophe Rochus (Belg.) 7:5, 6:1

Alexander Peya (Rak.) - Iván Navarro-Pastor (Šp.) 6:7 (3), 6:4, 13:11 (zápasový tajbrejk)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Hrbatý v bundeslige uspel vo dvojhre, Mertiňák vo štvorhre