Hovorka: Miestami to bola exhibícia

Košičania vyhnali Lawsona z bránky. Na snímke vpravo hráč Košíc Dávid Šoltés padá po faule pred brankárom Nitry Nathanom Lawsonom.
Košičania vyhnali Lawsona z bránky. Na snímke vpravo hráč Košíc Dávid Šoltés padá po faule pred brankárom Nitry Nathanom Lawsonom. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|4. dec 2017 o 00:00

Hokejisti HC Košice si pripísali štvrté víťazstvo v rade, Nitru rozbili 7:2.

Košickí hokejisti zmietli doma Nitru : fotogaléria

4.12.2017

KOŠICE. Hokejisti HC Košice v nedeľu na domácom ľade zdolali Nitru hladko 7:2 a pripísali si na konto štvrté víťazstvo v rade.

Na vedúci Trenčín, ktorý má o zápas menej, strácajú oceliari päť bodov.

Najbližšie sa zverenci trénera Jančušku predstavia vo Zvolene, kde v nedeľu odohrajú posledný duel pred reprezentačnou prestávkou.

Oceliari mali ideálny vstup do zápasu, keď už v tretej minúte viedli presilovkovým gólom Kafku.

Ďalší presný zásah pridal v úvodnej časti hry Šoltés a keď v závere druhej tretiny zvyšoval Hovorka na 3:0 hostia pôsobili odovzdaným dojmom.

V záverečnom dejstve pobavili košickí hokejisti svojich fanúšikov gólmi Hovorku, Nagya a Hričinu, ktorý vyhnal z brány Lawsona.

Nitrania sa napokon dočkali gólu, keď sa v samostatnom úniku presadil Macík. Suja presným zásahom pod hornú žrď zvyšoval už na 7:1, no posledné slovo mali hostia, ktorí uzavreli skóre gólom Mikúša.

Chceli na nich hrať nátlakový hokej

Košičania sa dokázali proti Nitre presadiť najmä po pekných kombinačných akciách.

„Od začiatku sme na nich chceli hrať nátlakový hokej. Vedeli sme, že majú za sebou tri ťažké zápasy, ktoré odohrali prakticky na tri formácie. Chceli sme do nich bušiť, čo sa nám aj darilo. Dali sme sedem pekných gólov a boli sme vo všetkých herných činnostiach lepší,“ povedal dvojgólový strelec Marek Hovorka.

Jeden z kľúčových momentov zápasu bol gól Košičanov na konci druhej tretiny, ktorým zvyšovali vedenie na 3:0.

„Dá sa povedať, že náš tretí gól bol práve ten upokojujúci. Prišiel pred koncom tretiny, takže o to bol dôležitejší. Potom už to bola miestami exhibícia,“ skonštatoval Hovorka.

Musia si dať pozor, aby im forma neušla

Oceliari svojich priaznivcov najmä na domácom ľade tešia nielen množstvom gólov ale predovšetkým atraktívnou hrou.

„Každé víťazstvo nás teší, tak isto ako každého hráča poteší gól či už je to proti reprezentačnej dvadsiatke alebo inému súperovi. Musíme si vážiť každú výhru a ísť s pokorou do ďalších duelov,“ uviedol Hovorka.

Košičania vyhrali štyri zápasy v rade a skvelú formu potvrdili aj na ľade vedúceho Trenčína, ktorý zdolali 3:2 po predĺžení.

„S našou formou sme momentálne spokojní. Dávame veľa gólov a je vidieť, že hráči vo formáciách si navzájom sadli. Bavíme sa hokejom, ale musíme si formu chrániť, pretože môže ľahko odísť a veľmi ťažko sa vrátiť späť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hovorka: Miestami to bola exhibícia