Hossu ekonomická kríza netrápi

Slovenský útočník si z finančnej krízy ťažkú hlavu nerobí.
Slovenský útočník si z finančnej krízy ťažkú hlavu nerobí. (Autor: FOTO - TASR/AP)
SITA|20. dec 2008 o 10:12

Slovenský hokejista Marián Hossa neľutuje svoje rozhodnutie prestúpiť do tímu víťaza Stanleyho pohára Detroit Red Wings.

NEW YORK. Slovenský hokejista Marián Hossa neľutuje svoje rozhodnutie prestúpiť do tímu víťaza Stanleyho pohára Detroitu a momentálne sa sústredí iba na hokej a nerozmýšľa nad svojou ďalšou budúcnosťou.

Dvadsaťdeväťročná hviezda mužstva z mesta automobilov si mohla v letnom období vybrať z viacerých lukratívnych ponúk. Rodák zo Starej Ľubovne mohol zostať v tíme víťaza Východnej konferencie Pittsburghu, s ktorým to v minulej sezóne dotiahol až do finále bojov o Stanleyho pohár alebo podpísať viacročný exkluzívny kontrakt s niektorým z radu ďalších klubov.

Starší z bratov Hossovcov si však napokon vybral ponuku "červených krídel" a podpísal iba jednoročný kontrakt, nakoľko práve s týmto družstvom má najlepšie vyhliadky na zisk vytúženého pohára lorda Stanleyho. Po konci súčasnej sezóny však tomuto krídelníkovi vyprší s Red Wings kontrakt a Hossa bude v podobnej situácii, v akej sa nachádzal už pred rokom. "Teraz sa nad tým nezamýšľam a neznepokojuje ma to. Som tu, aby som hral hokej a potom sa uvidí, čo ďalej," poznamenal slovenský reprezentant.

Ekonomické vyhliadky profiligy nie sú v nasledujúcom roku ružové a od zavedenia platového stropu v roku 2005 by sa mohol v nasledujúcom ročníku NHL po prvýkrát znížiť. "Uvedomujem si, že ekonomická situácia v súčasnosti nie je dobrá," skonštatoval Hossa, ktorý v Detroite zarobí v aktuálnej sezóne 7,45 milióna dolárov, a dodal: "Prišiel som sem do Detroitu iba z jediného dôvodu. Po konci sezóny uvidíme, či bol tento môj krok správny. Doteraz bolo pre mňa pôsobenie v tomto družstve naozaj obohacujúce. Užívam si to tu, som súčasťou výborného tímu, čo som vlastne chcel."

Niekdajšia hviezda Ottawy a Atlanty si v štvrtkovom stretnutí proti San Jose (6:0) pripísala už 17. gól v súčasnej sezóne a pridala tiež jednu asistenciu. Aj keď sú lídrom Západnej konferencie práve "žraloci" z Kalifornie, jediným cieľom Detroitu je v tejto sezóne obhajoba titulu. V prípade, že Hossa nepodpíše zmluvu, stane sa po konci sezóny opäť voľným hráčom.

"Je veľa vecí, od ktorých závisí moja budúcnosť. Sú aj ďalší hráči, ktorým vyprší kontrakt. Tiež závisí od platového stropu a od toho, či sa zníži, ostane na súčasnej úrovni alebo sa zvýši. Som si istý, že počas sezóny a v jej závere budeme múdrejší. Neskôr sa rozhodnem. Dovtedy však na to nechcem myslieť. Nechcem rozmýšľať nad tým, čo sa môže stať," dodal napokon najlepší slovenský hokejista posledných rokov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossu ekonomická kríza netrápi