Hossa strelil dva góly, Zedník s gólom a asistenciou

Marián Hossa pridal do svojich štatistík dva góly.
Marián Hossa pridal do svojich štatistík dva góly. (Autor: Reuters)
TASR|15. nov 2008 o 07:36

Zo šiestich zápasov zámorskej NHL v noci na sobotu zaznamenal slovenský hokej body iba v jedinom dueli.

New York. V piatkových zápasoch zámorskej hokejovej NHL sa vynikajúcim výkonom prezentovala dvojica slovenských hokejistov Marián Hossa a Richard Zedník. Útočník majstrovského Detroitu Hossa pridal už svoj štvrtý dvojbodový zápis v rade, keď tentoraz na ľade Floridy strelil dva z troch gólov "červených krídel". Na svojom konte tak má v tejto sezóne už 23 kanadských bodov za 10 gólov a 13 asistencií. Rodáka zo Starej Ľubovne vyhlásili za prvú hviezdu duelu.

Tou druhou bol ďalší Slovák Richard Zedník, ktorý sa pri prehre svojho tímu 2:3 podieľal na oboch góloch "panterov". Najprv v 27. min znížil na 1:2 a necelých šesť minút neskôr prihrával Weissovi na vyrovnávajúci gól. Zedníka dvojbodový zápis vyniesol na sedembodovú métu v počte získaných bodov v ročníku 2008/09. Detroitu sa podarilo aj vďaka Hossovej produktivite zvíťaziť v posledných štyroch z piatich stretnutiach. Starší z bratov Hossovcov v kanadskom bodovaní celej súťaže "okupuje" 3. mieste za ruským duom Alexander Siomin (27 bodov) a Jevgenij Malkin (26). "Myslím si, že z našej strany bolo veľké úsilie," skonštatoval jeden z dvoch presných strelcov "panterov" Stephen Weiss a dodal: "Bojovali sme veľmi dobre proti naozaj vynikajúcemu tímu. Nanešťastie, nepodarilo sa nám streliť gól v tretej tretine. Práve vtedy sme ho totiž po rýchlom góle súpera v presilovke potrebovali." Domácim hokejistom nepomohla ani zmena brankára, keď v 22. min vystriedal Craiga Andersona český gólman Tomáš Vokoun. "Proti tímu ako je Detroit musíme hrať takmer dokonale. Náš výkon však taký nebol. Preto sme vymenili brankárov, čím sme chceli oživiť mužstvo," vysvetlil zmenu na brankárskom poste tréner Panthers Pete DeBoer.

Washington si na domácom ľade poradil s New Jersey (3:1). Domáci hokejisti dokázali priviesť stretnutie do víťazného konca napriek tomu, že v druhej tretine prišli o priebežne najlepšieho kanoniera súťaže Alexandra Siomina. Príčina jeho odchodu nie je známa no už v najbližších dňoch by sa mal ruský hokejista znovu pripojiť k mužstvu. Ani tréner Capitals Bruce Boudreau nepoznal presný popis zranenia svojej hiezdy. "Zajtra snáď bude v poriadku," skonštatoval 53-ročný Kanaďan. Po takmer dvojtýždňovej prestávke dostal opäť šancu v bránke mužstva z hlavného mesta USA Jose Theodore. Viktor Kozlov, ktorý asistoval na gól Fleischmanna v 39. min duelu, si pripísal už svoj jubilejný 500. kariérny bod.

Columbus vyrovnal svoj rekord v rozdiele strelených a inkasovaných gólov v jednom stretnutí, keď na ľade Buffala zvíťazil 6:1. Hokejistom Blue Jackets sa podobný kúsok podaril naposledy v januári 2006, keď rovnakým výsledkom zdolali Pittsburgh. "Naše hladké víťazstvo je výsledkom veľkej driny a ťažkej práce," zhodnotil zápas dvojgólový strelec hosťujúceho mužstva R. J. Umberger a doplnil: "Práve toto bol kľúč k nášmu úspechu." Hru Sabres neoživila ani dvojnásobná zmena brankárov, keď Patricka Lalimea nahradil v 26. Ryan Miller, kanadský gólman sa potom vrátil v záverečnej časti hry. "Bola to jedna z tých nocí, keď každá z ich šancí skončí vo vašej sieti," smutno poznamenal Lalime.

Atlanta nezaváhala ani v štvrtom zápase v rade a na domácom ľade si pripísala ďalšie dva body za víťazstvo nad Carolinou (3:2). "Rastieme ako tím a dúfam, že sa ešte zlepšíme. Sme na správnej ceste. Je však ešte mnoho vecí, ktoré sa musíme naučiť," uviedol kouč Thrashers John Anderson. Opäť vypredané hľadisko arény United Center prišlo povzbudiť domáce Chicago, ktoré však nestačilo na St. Louis. Hala v Chicagu bola v doterajších desiatich domácich stretnutiach "jastrabov" vždy vypredaná.

Výsledky:

Washington - New Jersey 3:1

Buffalo - Columbus 1:6

Florida - Detroit 2:3 /Zedník 1+1 - Hossa 2+0/

Atlanta - Carolina 3:2

Chicago - St. Louis 3:4 pp

Anaheim - Nashville 3:4 pp

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa strelil dva góly, Zedník s gólom a asistenciou