Hossa prioritou Pittsburghu, ponúknu mu dobrý kontrakt

Marián Hossa v drese Pittsburghu.
Marián Hossa v drese Pittsburghu. (Autor: SITA, AP)
SITA|15. jún 2008 o 15:51

Najvyššou prioritou tímu NHL Pittsburgh Penguins na najbližšie obdobie je podpis zmluvy so slovenským útočníkom Mariánom Hossom.

PITTSBURGH 15. júna (SITA) - Podpis novej zmluvy so slovenským hokejistom Mariánom Hossom je pre klub zámorskej NHL Pittsburgh Penguins najvyššou prioritou na najbližšie obdobie. Denníku Tribune-Review to potvrdili viacerí hráči, agenti a predstavitelia tímu, ktorí si však neželali byť menovaní. Generálny manažér "tučniakov" Ray Shero to zatiaľ nechcel komentovať. Ďalšie medzisezónne zmeny v kádri budú podľa nich závisieť od toho, či sa Penguins dohodnú s Mariánom Hossom.

Dvadsaťdeväťročný krídelník bude od 1. júla voľným hráčom a o jeho služby bude na trhu veľký záujem. Jeho cenu zvýšilo aj úspešné play off, v ktorom vedľa Sidneyho Crosbyho nazbieral v 20 zápasoch 26 bodov (12+14). Penguins sa rozhodli, že o novej zmluve pre brankára Marca-Andreho Fleuryho by mala rozhodnúť arbitráž a získali tak viac priestoru na rokovania s Hossom.

Odchovanec trenčianskeho hokeja by mohol dostať podľa Tribune-Review aj päť a viacročný kontrakt na minimálne 8 miliónov dolárov za sezónu. Podľa vlastných posezónnych slov by však zobral aj nižší príjem, ak by hral v dobrom mužstve. Penguins sa mu údajne chystajú ponúknuť sedemročný kontrakt na 50 miliónov dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa prioritou Pittsburghu, ponúknu mu dobrý kontrakt