Hossa na dovolenke, Penguins uvažujú aj o výmene

SITA|18. jún 2008 o 12:57

PITTSBURGH 18. júna (SITA) - Hokejista Marián Hossa je v súčasnosti na dovolenke na Bahamách, po návrate do Pittsburghu ho čakajú rokovania o novej zmluve. Vedenie Penguins verí, že rozhovory budú pokračovať ...

PITTSBURGH 18. júna (SITA) - Hokejista Marián Hossa je v súčasnosti na dovolenke na Bahamách, po návrate do Pittsburghu ho čakajú rokovania o novej zmluve. Vedenie Penguins verí, že rozhovory budú pokračovať už tento týždeň. Hossa bol kľúčovým hráčom Pittsburghu v tohtoročnom play off, v 20 zápasoch nazbieral 26 bodov. "Tučniaci" chcú slovenskému krídelníkovi ponúknuť viacročnú zmluvu, ktorá by mu zaručila minimálne sedem miliónov dolárov za sezónu. Ak by sa obe strany nevedeli dohodnúť, vedenie Penguins má podľa denníka Tribune Review na záver júna pripravenú aj alternatívu spojenú s výmenou práv na Hossu.

Generálny manažér Penguins Ray Shero a hráčov agent Ritchie Winter už diskutovali o základných parametroch najlepšej ponuky Penguins - najlepšia by bola sedemročná zmluva tesne nad 50 miliónov dolárov. Pittsburgh nie je veľmi ochotný ponúknuť viac ako minimálne vylepšenie súčasného 7-miliónového kontraktu.

Hossa je jedným z dvanástich hráčov kádra finalistu Stanleyho pohára, ktorí od 1. júla môžu nadobudnúť štatút neobmedzeného voľného agenta.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa na dovolenke, Penguins uvažujú aj o výmene