Hossa má šancu hrať v otváracej päťke Zápasu hviezd NHL

Marián Hossa vedie hlasovanie All Stars medzi útočníkmi Západnej konferencie.
Marián Hossa vedie hlasovanie All Stars medzi útočníkmi Západnej konferencie. (Autor: SITA AP)
TASR|26. nov 2008 o 11:25

Oslavy storočnice hokeja v Montreali môžu byť ešte veľkolepejšie, než sa predpokladalo.

Montreal. Na zápase All Stars, ktorý sa uskutoční 25. januára nasledujúceho roka práve v montrealskom Bell Centre, sa pri aktuálnom stave hlasovania môžu ocitnúť v otváracej formácii Východu výlučne hokejisti Canadiens.

Fanúšikovia Habs sa asi rýchlo zjednotili na tejto myšlienke, pretože medzi brankármi kraľuje Carey Price, hlasovanie obrancov vedú Andrej Markov a Mike Komisarek, kým v rebríček útočníkov sa teší najväčšej priazni trojica Alexej Kovaľov, Saku Koivu, Alex Tanguay, zhodne všetci obliekajúci dres Montrealu v tejto sezóne.

O ich dominancii svedčí aj fakt, že druhý v poradí brankárov Marc-Andre Fleury z Pittsburghu nemá momentálne ani polovicu Priceových hlasov (streda ráno: viac než 367 tisíc proti asi 152 tisíc) a podobne druhý obranca v priebežnej klasifikácii Mike Komisarek má viac než dvakrát toľko hlasov ako tretí Slovák Zdeno Chára z Bostonu (vyše 338 tisíc - takmer 159 tisíc). Ako jediný, len Sidney Crosby sa šplhá za Montrealčanmi, na tretieho Tanguaya stráca ale aj tak vyše 80 tisíc hlasov. V histórii Zápasov All Stars jediný klub nemal ešte zastúpenie na všetkých postoch, najbližšie k tomu mal Edmonton Oilers v roku 1986, keď dodal výberu Campbellovej konferencie 5 hokejistov do základnej šestice.

Slovenského hokejového fanúšika môže okrem Chárovho ataku tešiť najmä fakt, že v hlasovaní útočníkov vedie na Západe Marián Hossa, v jeho tesnom závese sú ďalší dvaja z jeho Detroitu Red Wings: Pavel Dacjuk a Henrik Zetterberg. V rámci Západnej konferencie je na tom tak najlepšie Detroit, ktorý je zastúpený aj medzi zadákmi veteránom Nicklasom Lidströmom na prvej a Brianom Rafalskim na tretej priečke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa má šancu hrať v otváracej päťke Zápasu hviezd NHL