Hossa je vo forme, môže atakovať tisícku

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|30. okt 2013 o 12:40

Slovenský útočník dobehol v bodovaní kamaráta Gáboríka a za Chicago strelil stý gól.

BRATISLAVA. "Cítim, že to nie je ono, ale pracujem na zlepšení. Určite to príde,“ hovoril pred dvoma týždňami Daily Herald Marián Hossa.

Tréner Chicaga Joel Qunneville ho však chválil za prístup. „Jeho obranná hra je stále príkladná. Verím, že prídu aj góly,“ uviedol kouč pre espn.com

Hossa mal v tej dobe odohraných päť zápasov, ktorých získal dva body, pritom v štyroch stretnutiach nebodoval. Po utorkovom výbornom výkone proti Ottawe sa všetko otočilo.

Vyrovnal Gáboríka

Slovák strelil gól, na dva prihral a v kanadskom bodovaní má v trinástich stretnutiach päť gólov a päť prihrávok. Vyrovnal sa tak kamarátovi Mariánovi Gáboríkovi.

V tíme sú pred ním v bodovaní len najväčšie hviezdy Jonathan Toews a Patrick Kane.

Za Blackhawks už strelil stý gól. Predtým v ňom odohral aj tisíci zápas. Ak mu vydrží zdravie je reálne, že už v tomto ročníku oslávi tisíci bod a v budúcich aj päťstý gól. Zatiaľ je na číslach 945 a 439.

Skúsenému krídelníkovi pomohla v novom ročníku dôkladnejšia príprava. Keďže sa v posledných rokoch trápil so zraneniami, musel zmeniť viacero cvikov.

„Keď som bol mladší, stačilo mi sa obliecť a ísť na ľad. Teraz musím prísť do haly skôr a venovať sa dôkladnejšie strečingu. Najmä kvôli chrbtu,“ hovoril Hossa Chicago Tribune.

Handzuš má problémy s rukou

Horšie je na tom zdravotne Michal Handzuš, ktorého vedenie umiestnilo na listinu zranených hráčov. Skúsený center má zranenú ruku a podľa Quennevilleho nebude hrať minimálne do konca týždňa. Je otázne, či má Slovák problémy so zápästím, ktoré mu operovali cez leto. V ročníku stihol odohrať deväť zápasov a získal tri body. Jeho miesto v druhom útoku dostali mladíci Brandon Pirri a Marcus Kruger.

Tím v poslednom čase ťahá najmä kapitán Toews, ktorý zaznamenal v spomínanom stretnutí s Ottawou hetrik a na jeden gól prihral. V trinástich stretnutiach má trinásť bodov a má našliapnuté na najlepší ročník v kariére. Jeho doterajším maximom je 76 bodov.

„Bolo to už dosť dlho, keď som sa cítil takto dobre. Je to výborný pocit,“ hovoril mladý center.

Blackhakws sa pohybujú v tabuľke Západnej konferencie okolo štvrtého miesta, keď na prvé San Jose strácajú len dva body.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa je vo forme, môže atakovať tisícku