Hossa chce Stanleyho pohár, preto zobral aj menej

SITA|2. júl 2008 o 22:36

TRENČÍN 2. júla (SITA) - Krídelník Marián Hossa si prvýkrát v kariére vyskúša hokej v Západnej konferencii NHL. Po pôsobeniach v tímoch Ottawy, Atlanty a Pittsburghu sa v stredu dohodol na kontrakte s ...

TRENČÍN 2. júla (SITA) - Krídelník Marián Hossa si prvýkrát v kariére vyskúša hokej v Západnej konferencii NHL. Po pôsobeniach v tímoch Ottawy, Atlanty a Pittsburghu sa v stredu dohodol na kontrakte s Detroitom. Dvadsaťdeväťročný trenčiansky odchovanec paradoxne prichádza do tímu, ktorý bol súperom Pittsburghu v boji o Stanleyho pohár. Red Wings budú aj v novej sezóne patriť medzi ašpirantov na prestížnu trofej, čo bolo v rozhodovaní Mariána Hossu veľmi dôležité. „Chcel som ísť do tímu so šancou na Stanleyho pohár, aj keď vzhľadom na poslednú sezónu je to trocha zvláštne, že idem práve k Red Wings. Myslím, že Detroit je tá správna voľba. Uvidíme o rok, či som sa rozhodol dobre. Detroit má však veľké šance, má jeden z najlepších tímov, výbornú obranu. Práve pre zloženie mužstva som si ho vybral za nové pôsobisko,“ uviedol v rozhovore pre Slovenský rozhlas Marián Hossa. S Detroitom sa rodák zo Starej Ľubovne dohodol na ročnej zmluve na 7,4 milióna dolárov.

Red Wings potrebujú mať počas budúceho leta priestor na manévrovanie, keďže zmluvy sa o rok končia aj Henrikovi Zetterbergovi a Johanovi Franzénovi. „Čakal som, že kontrakt podpíšem už v utorok. Mali sme vybratých pár mužstiev, Detroit bol jedným z top na zozname. O rok bude podpisovať kontrakty s viacerými hráčmi, ja som zobral zmluvu na sezónu a uvidíme, čo bude o dvanásť mesiacov. Som však spokojný,“ tvrdil pre Slovenský rozhlas Hossa. Paradoxne, Red Wings neboli klubom, ktorý by mu dával najvyšší príjem. Šanca tímu na Stanleyho pohár ho ale presvedčila, aby súhlasil aj s ponukou o 2 milióny nižšou, ako mu ponúkali iní. „Mohol som ísť za peniazmi inde, kde by som dostal viac. Detroit ma lákal najviac, hoci aj Pittsburgh bol atraktívny. Detroit má podľa mňa lepšie mužstvo, je tu väčšia šanca a to ma ťahalo najviac. Najväčší balík mi ponúkal Edmonton, kde by mi dávali viacročný kontrakt v priemere na 9 až 9,5 milióna na sezónu,“ pokračoval Marián Hossa. „Do Detroitu sa teším. Má super mužstvo, hrá atraktívny hokej a ja verím, že to bude aj pokračovať. Samozrejme, je tu riziko neúspechu. Som si toho vedomý, ale verím, že s týmto tímom v Stanleyho pohári uspejeme. Urobím preto všetko,“ dodal Hossa. V Red Wings bude druhým najlepšie plateným hráčom.

O 50-tisíc dolárov viac dostane kapitán mužstva Nicklas Lidström, ktorý má v zmluve údajne klauzulu, že má byť najlepšie plateným hráčom Detroitu. „Asi preto máme približne rovnaké kontrakty,“ poznamenal s úsmevom pre prvý okruh Slovenského rozhlasu Hossa.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa chce Stanleyho pohár, preto zobral aj menej