Hornets sa vo finále ujali vedenia, prišli však o čiapky

Gólový zásah Košičanov z prvého polčasu. Množstvo presilových hier však nevyužili, čo kritizoval aj tréner K. Bačo ml.
Gólový zásah Košičanov z prvého polčasu. Množstvo presilových hier však nevyužili, čo kritizoval aj tréner K. Bačo ml. (Autor: Korzár/ Patrik Fotta)
Patrik Fotta|6. jún 2019 o 00:00

Bačo mladší: Súper hral špinavo nad vodou.

Finále extraligy vo vodnom póle ŠK Hornets Košice - Slávia UK Bratislava: fotogaléria

6.6.2019

KOŠICE. Vodnopólisti ŠK Hornets Košice si v prvom zápase finále extraligy poradili so Sláviou UK Bratislava 8:6 a ujali sa vedenia v sérii hranej na tri víťazstvá.

Vyrovnané stretnutie, v ktorom domáci ani raz neprehrávali, rozhodli Košičania až v záverečnej štvrtine.

Zverencov trénera Karola Bača ml. čakajú cez víkend dva duely v súperovom bazéne.

Budú si však pred nimi musieť zaobstarať nové čiapky. Po prvom zápase prišli asi o desať, ktoré im Bratislavčania roztrhali.

V závere mohlo dôjsť k bitke

Košičania si v priebehu zápasu síce nevypracovali výraznejší náskok, no Bratislavčanov nepustili do vedenia ani raz.

Dôležité bolo, že sa nedali vyprovokovať miestami až príliš agresívnou hrou súpera.

„Teší ma fakt, že sme takmer celý zápas viedli. Súper sa nevedel dostať do tempa a následne začal hrať dosť špinavo nad vodou. Myslím si, že nie je normálne, ak máme desať roztrhaných čiapok. Som rád, že v závere rozhodcovia duel zvládli tak, aby nedošlo k nejakej väčšej bitke,“ povedal tréner Hornets Karol Bačo ml.

Napriek víťazstvu poukázal košický kouč aj na nedostatky, ktoré sa v hre jeho zverencov objavili.

„Náš výkon môže byť podstatne lepší. Mrzia ma niektoré fázy, kedy sme ľahkovážne zahodili presilové hry. V Bratislave to bude určite iné. Rozhodne budeme musieť viac využívať šance, ak chceme pomýšľať na víťazstvo,“ uviedol Bačo ml., ktorého spotené tričko opäť prinieslo Košičanom šťastie.

„Je už riadne vypotené, aj po prvom finále je celé mokré, ale nedá sa nič robiť. V Bratislave ho prať tak či onak nebudem, takže minimálne dva zápasy ešte vydrží a uvidíme, či nám to prinesie opäť šťastie.“

Hoferica: Bolo šťastie, že sme začínali doma

Skvelý výkon v košickej bránke predviedol Tomáš Hoferica, ktorý predviedol viacero kľúčových zákrokov.

„Bol to veľmi ťažký zápas, najmä po fyzickej stránke a ku koncu aj po tej psychickej. Vyhrávali sme už 4:1, ale potom sa súper dotiahol a museli sme začať lepšie brániť. Nedávali sme si pozor na ich kontry a keď mali dve po sebe, na porade sme si jasne povedali, že sa to nemôže opakovať, pretože nás to stálo vedenie,“ povedal Hoferica.

Pôvodne sa finálová séria mala začať v Bratislave, no napokon sa program zmenil.

Keďže Košičania využili výhodu domáceho prostredia, môžu byť so zmenou spokojní.

„Myslím si, že bolo pre nás šťastie, že sme začínali doma. Určite je lepšie ísť do Bratislavy s jednou výhrou. Tam bude opäť rozhodovať obrana, keďže padá málo gólov,“ skonštatoval košický brankár, ktorý sa vyjadril aj k agresívnej hre súpera.

„Oni tak hrajú stále, ale desať roztrhaných čiapok tu ešte nebolo. Je to však finále, takže sa tomu ani nečudujem.“

Draci už len krok od zisku bronzu

Vodnopólisti ŠKP Modrí Draci Košice - Staré Mesto zvíťazili v domácom bazéne v druhom zápase o extraligový bronz nad Novákmi 14:7.

Zverenci trénera Brúdera vedú v sérii hranej na tri víťazstvá už 2:0 na zápasy a cez víkend môžu v Novákoch spečatiť zisk cenného kovu.

„Darilo sa nám v útoku aj v obrane. Chlapci hrali zodpovedne a na moje prekvapenie sme predviedli asi o tridsať percent lepší výkon ako v našom doposiaľ najlepšom zápase sezóny. Je vidieť, že družstvo z hľadiska výkonnosti urobilo obrovský krok dopredu," povedal tréner ŠKP Tomáš Brúder.

Napriek tomu, že v sérii vedú Draci 2:0, do Novák pôjdu maximálne koncentrovaní. „Pôjdeme tam ako keby bol stav 0:0. Oni budú hrať doma, takže určite nám nič nedarujú. V poslednom zápase boli oslabení o centra, ktorý sa im možno vráti. Musíme hrať s energiou a hladní po víťazstve. Pevne verím, že to dotiahneme do úspešného konca a získame medailu," uviedol Brúder.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hornets sa vo finále ujali vedenia, prišli však o čiapky