Horanský aj Schmiedlová uspeli v 1. kole dvojhry na US Open

SITA|5. sep 2011 o 21:09

Filip Horanský nasadený ako šiesty zvíťazil v 1. kole dvojhry chlapcov na US Open v New Yorku nad domácim Macom Styslingerom za 96 minút 6:4, 1:6, 6:3.

NEW YORK. Slovenský tenista

Piešťanský rodák si v 2. kole v lokalite Flushing Meadows zmeria sily s Rusom Aslanom Karacevom.

Pre 18-ročného zverenca Miloslava Grolmusa Horanského sú medzinárodné otvorené majstrovstvá Spojených štátov amerických 2011 posledným pokusom na úrovni "veľkej štvorky" medzi juniormi.

Vo štvorhre sa predstaví s Čechom Jiřím Veselým, s ktorým sa radoval v mládežníckom debli na januárových rovnako významných melbournských Australian Open. Práve Veselému podľahol minulú sobotu vo finále dvojhry na prípravnom juniorskom turnaji ITF v kanadskom Repentigny.

Bývalý majster Európy do 16 rokov Horanský vlani na US Open bol vo štvrťfinále singlovej súťaže chlapcov (takto ďaleko sa prebojoval už na Roland Garros 2009), pri svojom predvlaňajšom debute sa lúčil v 2. kole.

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako šestnásta zvíťazila v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry dievčat na US Open v New Yorku nad Ekvádorčankou Doménicou Gonzálezovou za 76 minút 6:2, 7:6 (3).

Schmiedlová si v 2. kole miestnej singlovej súťaže junioriek zmeria sily s domácou Kyle S. McPhillipsovou.

Výsledky:

Dvojhra dievčat - 1. kolo:

Karolína Schmiedlová (SR-16) - Doménica Gonzálezová (Ekv.) 6:2, 7:6 (3) za 76 minút (34, 42)

Dvojhra chlapcov - 1. kolo:

Filip Horanský (SR-6) - Mac Styslinger (USA) 6:4, 1:6, 6:3 za 96 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Horanský aj Schmiedlová uspeli v 1. kole dvojhry na US Open