Homér: Platy krátia všade, ale dohodli sme sa

Posila - Ján Homér sa dohodol s Košicami na dvojročnej zmluve.
Posila - Ján Homér sa dohodol s Košicami na dvojročnej zmluve. (Autor: archív)
Sportnet|6. máj 2009 o 00:00

Tak predsa je v Košiciach. Hokejový obranca Ján Homér sa vrátil tam, kde začínal uplynulú sezónu. A tento raz už nie na hosťovanie, ale ako hráč HC Košice. Homér sa stal prvou novou posilou majstra pre budúcu sezónu.



KOŠICE. Obrancu Jána Homéra získal košický hokejový klub na krátke hosťovanie vlani v lete. V drese oceliarov absolvoval kvalifikáciu Ligy majstrov v Norimbergu. Po nej mal samotný hráč ale aj Košičania záujem na predĺžení hosťovania, no trenčianska Dukla bola proti. Ďalší pokus získať dvadsaťosemročného Homéra nevyšiel pred play-off aj vtedy vedenie Dukly odchod svojho kmeňového hráča nepožehnalo. No po skončení zmluvy v Dukle už nič nestálo v ceste k tomu, aby sa obe strany dohodli. Dvanásteho mája sa tak zapojí do prípravy v prostredí, ktoré mu nie je neznáme. My sme sa novej posily opýtali:

Jano, tak predsa len vaše kroky povedú do Košíc...

"S košickým klubom som bol v kontakte aj po tom, ako som sa z hosťovania vrátil do Trenčína. Záujem na tom, aby som bol v Košiciach, mali obe strany a ja som rád, že sa to nakoniec uzavrelo."

Na východ vás lanárili už pred play-off. Stačilo málo a mohli ste byť majstrom...

"Ja som s tým nemohol nič spraviť. Bolo to medzi Košicami a Trenčínom, či sa kluby dohodnú. Nedohodli sa."

Poznali ste už košické pomery, aj preto vás to ťahalo na východ?

"Viem, na akej úrovni sa pracuje v Košiciach, že zázemie je na profesionálnej úrovni. Poznám hráčov, trénerov, viem, do čoho idem."

Mali ste aj iné ponuky?

"Boli, ale sústredil som sa vyslovene na tú z Košíc. Záujem ešte prišiel z Česka i Slovenska, ale to je vlastne jedno."

Pred rokom ste v tíme oceliarov odohrali neúspešnú kvalifikáciu v Lige majstrov. Teraz vás čaká hlavná fáza Ligy majstrov. Bola pre vás aj tá výzvou?

"Určite áno. Predsa len, na medzinárodnej scéne sa hrajú iné zápasy ako v extralige. Jednoznačne ťažšie. Dúfam, že si nespravíme hanbu."

Boli ste aj po odchode z Košíc v kontakte s niekým z hráčov?

"Ani nie, no viem, že hráčsky kolektív je tu pohodový. To som sa presvedčil. No a najviac si rozumiem s Peťom Húževkom, s ktorým som spolu hrával ešte v Trenčíne."

Zmluvu ste podpísali na dva roky. Nebol problém dohodnúť sa na podmienkach v čase, keď kluby znižujú svoje výdaje?

"Dnes to nie je ľahké nielen u nás, ale ani vo svete. Platy hráčom krátia všade. Ale dohodli sme sa tak, aby boli spokojné obe strany."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Homér: Platy krátia všade, ale dohodli sme sa