Hološko po debute za Büyüksehir: Zápasová prax sa nahradiť nedá

TASR|4. mar 2011 o 08:51

Slovenský futbalista Filip Hološko si odkrútil súťažnú premiéru v drese tureckého Büyüksehiru Belediyespor, kde je na hosťovaní do konca prebiehajúcej sezóny z Besiktasu.

ISTANBUL. Do štvrtkovej odvety štvrťfinále Tureckého pohára na pôde Kasimpasy naskočil 27-ročný útočník od začiatku druhého polčasu a jeho tím sa tešil z postupu do semifinále.

"Bol by som rád aj dvadsiatim - tridsiatim minútam, sám som bol preto prekvapený, že dom išiel hore už po polčase. V každom prípade som sa na ihrisko veľmi tešil. Po zdravotnej stránke som sa cítil veľmi dobre, zápasovú prax sa ale nahradiť nedá, bolo to ešte podľa mňa poznať. Lopta ma ešte neposlúcha tak, ako by som si predstavoval," povedal pre svoju internetovú stránku Hološko, ktorý po zlomenine malíčkovej kosti na nohe napokon odohral až 75 minút.

Celý druhý polčas plus dvakrát pätnásťminútové predĺženie, keďže aj po riadnom hracom čase svietil na ukazovateli skóre bezgólový stav.

Aj v prvom zápase sa zrodila bezgólová remíza. "Veril som, že postúpime. Napokon sme aj strelili vedúci gól, ktorý rozhodol, pretože vyrovnanie domácich prišlo až v samom závere. Mňa mrzia dve dobré príležitosti, ktorými som mohol náš postup poistiť. Verím, že nabudúce budem mať v zakončení viac šťastia," dodal Hološko, ktorý sa tak hlási o slovo reprezentačnému trénerovi Vladimírovi Weissovi pri zostavovaní nominácie na zápas kvalifikácie ME 2012 proti Andorre.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov