Hokejisti Vancouvru postúpili do finále Západnej konferencie

Hokejisti Vancouvru oslavujú postup do finále konferencie.
Hokejisti Vancouvru oslavujú postup do finále konferencie. (Autor: SITA/AP)
SITA|10. máj 2011 o 06:01

Hráči Vancouvru vyhrali 2:1 na ľade Nashvillu a celkovo triumfovali v sérii 4:2 na zápasy.

NASHVILLE. Hokejisti najlepšieho tímu základnej časti NHL Vancouveru postúpili do finále play-off Západnej konferencie. V pondelkovom stretnutí semifinálovej série zdolali Nashville na jeho ľade 2:1 a na zápasy 4:2, čím využili svoj druhý "mečbal".

PLAY OFF, 2. kolo

po.jpg

Východná konferencia

  • Washington - Tampa Bay 0:4
  • Philadelphia (Meszároš) - Boston (Chára) 0:4


Západná konferencia

  • Vancouver - Nashville 4:2
  • San Jose - Detroit (Tatar) 3:2
kompletný rozpis a výsledky zápasov play off NHL

Hostia o svojom triumfe rozhodli v úvodnej tretine, ktorú zásluhou Masona Raymonda a najproduktívnejšieho hráča základnej časti Daniela Sedina vyhrali 2:0. Predators v druhom dejstve už iba skorigovali stav gólom Davida Legwanda, viac im nedovolil vynikajúci Roberto Luongo v bránke Canucks. "Obrovská úľava. Bola to jedna zo sérií, v ktorej súper mohol kedykoľvek uspieť. Našťastie sme sa vyhli siedmemu zápasu," vydýchol si Henrik Sedin, ktorý svojej dvojičke asistoval pri jeho góle, už šiestom v play-off.

"Kosatky" preukázali svoju silu najmä v záverečnej tretine, v ktorej stavili všetko na defenzívu a takmer nepustili svojho súpera k šanci. "V treťom dejstve som bol trochu nervózny, myslím si však, že to bola z našej strany najlepšie odohraná tretina celej série. Nedali sme im priestor. Toto je spôsob, akým by sme mali hrať ako tím. Ak takto budeme pokračovať, budeme úspešní," prezradil recept na úspech Daniel Sedin.

"Je ťažké prehltnúť, že je po všetkom napriek práci, ktorú sme odviedli. Naozaj sme chceli predĺžiť túto sériu," uviedol sklamaný útočník "predátorov" Joel Ward, ktorý ukončil vyraďovaciu fázu s 12 bodmi v rovnakom počte duelov.

Canucks si zahrajú finále konferencie prvý raz od roku 1994, ich súperom bude jeden z dvojice San Jose, Detroit, kde je stav na zápasy 3:2. "Dám vám odpoveď ako po prvom kole. Nie sme v play-off, aby sme triumfovali v jednej sérii. Nie sme tu ani preto, že chceme vyhrať v dvoch kolách," priblížil ambície Vancouverčanov ich tréner Alain Vigneault.

ZÁPADNÁ KONFERENCIA - šiesty zápas semifinále play-off (hralo sa na štyri víťazstvá):

Nashville - Vancouver 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) - konečný stav série 2:4

Góly: 24. Legwand (J. Ward, S. Kosticyn) - 8. Raymond (Kesler), 10. D. Sedin (Kesler, H. Sedin). Vylúčení: 4:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 24:19, brankári: Rinne - Luongo. Diváci: 17 113.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hokejisti Vancouvru postúpili do finále Západnej konferencie