Hokejisti Košíc nadelili Popradu osmičku

Trikrát skóroval. Stanislav Gron (vpravo) a spoluhráč z útoku Róbert Tomík.
Trikrát skóroval. Stanislav Gron (vpravo) a spoluhráč z útoku Róbert Tomík. (Autor: judy)
Sportnet|9. aug 2010 o 00:00

Košickí hokejisti sa v poslednom prípravnom stretnutí s Popradom nemaznali. Zvíťazili 8:0 a v súboji s extraligovým rivalom sa hetrikom blysol útočník HC Stanislav Gron.



KOŠICE. V poradí v druhom prípravnom stretnutí si hokejisti HC Košice schuti zastrieľali. V piatok na Kavečianskej zdolali Poprad 8:0. Trikrát prekonal brankára kamzíkov Martina Klempu útočník Stanislav Gron. Hoci ide o prípravu, z hetriku mal radosť.

"Nie som strelec, ktorý dá tri góly v jednom zápase každý rok. Naposledy sa mi to podarilo pred dvoma rokmi doma so Slovanom. Teraz to vyšlo, ale skôr by som to pripísal náhode. Od spoluhráčov som dostával pekné prihrávky a padalo mi to tam," spokojný bol po piatkovom vystúpení center Stanislav Gron.

Verí v lepšie štatistiky

Gron nastupuje v útoku s Petrom Bartošom a Róbertom Tomíkom. Nanovo zložená formácia sa dáva dokopy. "Peťo Bartoš má defenzívne úlohy ako brániace krídlo, má to teda najťažšie. Hrávam na poste stredného útočníka, to mi vyhovuje. Góly vieme dávať všetci, Tomík s Bartošom mali aj v uplynulej sezóne dobré štatistiky. Ja verím, že čo sa týka štatistík budem mať najbližšiu sezónu lepšiu ako poslednú," nádeja sa hokejista, ktorý štartoval na posledných majstrovstvách sveta v Nemecku.

Gronova formácia je najskúsenejšia. Na ľade by sa to malo prejaviť. "Vekovo, ale aj tým, čím všetkým sme prešli, sme vytvorili najskúsenejší košický útok. Máme toho za sebou dosť, verím, že to zúročíme," vraví Gron, ktorý hrával dva roky vo formácii s Rudolfom Hunom, teraz si zvyká na iné zloženie. "Chce to ešte trocha času. Nech vieme, kto si kde hľadá miesto, a potom, verím, nebude žiadny problém."

Mali svoj deň

Oceliari v poslednom štvrťfinálovom stretnutí zdolali Poprad 8:1. Teraz prišla v príprave ďalšia osmička, no Stano to berie trochu s rezervou. "My sme mali svoj deň, naopak, Poprad mal asi horší deň. Rozdiel medzi nami taký nie je. Na každého vplýva tvrdá príprava inak. Na druhej strane by som bol rád, keby sme s Popradom dokázali byť aj v budúcnosti takí úspešní."

Tento týždeň do Švajčiarska

Tento týždeň Košičanov čakajú tri vystúpenia vo švajčiarskom Engelbergu. Preverí ich Ambri Piotta a dvakrát sa stretnú s ruským Jaroslavľom. "Kvalita švajčiarskych a ruských tímov je niekde inde, tak sa o tom budeme môcť presvedčiť. Hlavne aby to boli vyrovnané partie a pokúsime sa v nich vyhrať. Teším sa na tieto zápasy, títo súperi nie sú okukaní, nepoznáme ich, pre nás to bude veľmi dobrý test pripravenosti," dodal Gron.

Fakty

Košice - Poprad 8:0 (2:0, 2:0, 4:0)

Góly: 9. Haščák (Andrašovský), 17. Vorel (Jenčík, Miklík), 40. Homer (Tabaček), 40. Gron (Tomík, Bartoš) 43. Gron (Tomík), 49. Miklík (Vorel, Homer), 54. Andrašovský (Frolík, Haščák), 57. Gron (Bartoš, Tomík), 1700 divákov. HC KOŠICE: Hudáček - Homer, Tabaček, Grman, Šterbák, Slimák, Huba, Šeda, Deyl - Vorel, Jenčík, Miklík - Bartoš, Gron, Tomík - Andrašovský, Frolík, Haščák - Kriška, Pašek, Buc. Poprad: Klempa - Kledrowetz, J. Brejčák, Jasečko, Kasík, D. Brejčák, Kramár, M. Žemba, Malina - Paločko, Mynarovič, Škovira - Lapšanský, Rataj, Troliga - Mašlonka, Svitana, Čižek - Rapáč, V. Žemba, Marušiak.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Košíc nadelili Popradu osmičku