Hokejisti Bardejova sa o extraligu pobijú so Žilinou

Sportnet|15. mar 2014 o 00:00

Ttitul majstra súťaže si už po tretíkrát v rade vybojoval Bemaco HC 46 Bardejov.

V piatom finálovom stretnutí 1. hokejovej ligy aktéri rozhodli, že titul majstra súťaže si už po tretíkrát v rade vybojoval Bemaco HC 46 Bardejov po výsledku 4:1 nad Duklou Michalovce na zápasy. Po dvoch výhrach v Zemplíne boli favoritom Šarišania. V skvelej atmosfére, keď vo vypredanom hľadisku sa tiesnilo okolo 2500 divákov, predstavitelia SZĽH udeľovali medaily a víťaz dostal prémiu 4 000 eur.

BARDEJOV. Šarišania z Bemaca pred tromi rokmi nemohli hrať o postup do extraligy, keďže boli farmou HC Košice, v minulej sezóne neuspeli v konfrontácii s Martinom a teraz im od 20. marca bude súperom Žilina na štyri víťazstvá.

Náročnejšia séria

Pred rokom sa finále tej istej dvojice klubov skončilo už po štyroch stretnutiach, no len s tým rozdielom, že víťaznú trofej preberali Šarišania na ľade Dukly. Teraz odohraných päť finálových zápasov bolo podstatne dramatickejších a aj hokejovo kvalitnejších.

Po tom piatom priznával tréner Bardejova Ján Vodila, že raz to ide ľahšie, raz ťažšie: „Po vyrovnanej prvej tretine, keď každý čakal, čo spraví ten druhý, nám to začalo padať, dali sme štyri góly. Konečne nám vychádzali presilovky, prišli momenty, ktoré rozhodli o celom stretnutí. Sme spokojní, to čo sme si zaumienili, to sme aj splnili. Kľúčovými boli vyrovnané zápasy v Michalovciach, a keďže sa hovorí, že šťastie sa prikloní k tomu lepšiemu, stalo sa. Prvý sme vyhrali na nájazdy a druhý v predĺžení. Bola to ťažšia sezóna ako pred rokom, Spišská Nás potrápila, cez Mikuláš sme prešli ľahko po náročných zápasoch. Čaká nás Žilina, extraligové mužstvo, bude určite silnejšia ako minulý rok Martin, skúsime ich potrápiť, uvidíme, ako to dopadne. ”

V priebehu dvoch minút po polhodine hry súpera zlomil dvomi finálovými gólmi Ondrej Gmitter: „Vyšli nám presilovky, ktoré sa doteraz nedarilo zužitkovať. Mal som šťastie, boli sme dôrazní, puky sa odrazili ku mne. Aj keď sme trochu povolili, spoločne sme to zvládli. Chceli sme to skončiť, aby sme mali týždeň prípravu na baráž. Čaká nás Žilina, je zvyknutá na rýchlejší hokej, no naše finálové zloženie mužstva je dobré, okrem Boltuna môžeme hrať všetci. ”

Úspech pre Duklu

Kormidelník Michaloviec Peter Tirpák považuje finále po piatom mieste zo základnej časti za úspech: „No chceli sme Bardejov poraziť. Zlom nastal v prvom domácom zápase, keď sme prehrali po samostatných nájazdoch. V druhom sme desať minút pred koncom vyhrávali 3:1 a prehrali v predĺžení. Keby sme mali toľko šťastia čo domáci, tak sériu vyhráme my 4:1. Bardejov má mladých dobrých korčuliarov, je posilnený Košičanmi, majú štyri päťky a ešte jednu v zálohe. Spolupráca je pre nich veľmi dobrá. My sme mali štyri útoky a tri obrany.”




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Bardejova sa o extraligu pobijú so Žilinou