Po Nemcovom góle fanúšikovia bučali. Presvedčil trénera, aby ho nechal v NHL?

Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: Twitter New Jersey Devils)
Šimon Čop|9. okt 2023 o 12:00

Farmárska AHL sa rozšíri o ďalšie slovenské meno.

BRATISLAVA. Má pred sebou celú kariéru, no už teraz ho opisujú všemožnými superlatívmi. Potom, čo Šimon Nemec o svojej výnimočnosti presvedčil Slovensko, pokračuje vo vynikajúcej práci aj za morom. 

Príprava s prvým tímom New Jersey Devils mu vyšla na výbornú a obhájil si označenie jedného z najväčších hokejových talentov súčasnosti. K pevnej pozícii v NHL môže byť bližšie, než sa zdá. 

Hoci sa základná časť najlepšej súťaže sveta ešte nezačala, opäť sa do výberu zaujímavých Slovákov v zahraničných ligách dostali aj hráči zo zámorského profesionálneho prostredia. Okrem Nemca aj Jakub Demek, ktorý si vybojoval kontrakt s Vegas Golden Knights. 

Zaujali aj dvaja juniori vo Švédsku - Daniel Alexander Jenčko je vďaka skvelým výkonom v juniorke Malmö jednou nohou v SHL a Alex Čiernik bol ťahúňom druholigového Västerviku pri zisku cenných štyroch bodov. 

Zástupcu má aj česká Tipsport extraliga. Viliam Čacho si vďaka dvom bodom možno otvoril cestu k pravidelnejšiu nasadzovaniu v Třinci. Z minima vyťažil maximum.

Šimon Nemec 

S napätím očakávame, čo bude ďalej. Zostane v NHL? Alebo ho na poslednú chvíľu vyškrtnú z kempu New Jersey Devils? 

Šimon Nemec zakončil prípravu počas posledného týždňa geniálnym spôsobom. V noci z piatka na sobotu sa ako jeden z lídrov tímu “diablov”, ktorý nehral s najväčšími hviezdami, postavil proti New Yorku Islanders v plnej sile. 

Po tomto stretnutí platilo, že New Jersey v príprave neporazil nikto. A postaral sa o to aj talentovaný slovenský zadák. Strelil gól, a to dokonca v oslabení v 29. minúte. Upravil stav na konečných 3:0 a fanúšikovia Isles po jeho akcii začali bučať na vlastných hráčov.

Bol druhým najvyťažovanejším hráčom mužstva. Odohral 21 minút a 58 sekúnd, pripísal si dva plusové body a tri strely na bránku. Chválil ho aj tréner, ktorý má dilemu, čo ďalej. 

Nemec patril podľa odborníkov k najlepším bekom Devils v prípravných dueloch. Bol zároveň najproduktívnejším Slovákom, keďže v štyroch zápasoch strelil dva góly a pridal dve asistencie. 

„Nemec prišiel do kempu s malou šancou udržať sa v prvom tíme. Nebolo to preto, že by si to nezaslúžil, no Devils majú veľa kvalitných hráčov. V tíme majú aj ďalšieho 20-ročného mladíka Lukea Hughesa a pridať ďalšieho takého mladíka je náročné rozhodnutie,“ hodnotí jeho šance Vincent Parise z Pucks & Fitchforks, ktorý ho označil pojmom “víťaz kempu Devils”. 

„Avšak Nemec bol ešte lepší, čo je skvelé, keď vezmeme do úvahy, že Hughes podal v NHL v sezóne 2022/23 výborné výkony. Aj keď sa nedostane do prvého tímu z kempu, jeho čas prichádza. Keď sa do dostane do NHL, už neodíde.“

Rozhodnutie by malo prísť čoskoro, pretože základná časť sa začína už v noci z utorka na stredu. Hoci dvojka minuloročného draftu dokázala, že stíha tempu najlepšej ligy na svete, stále je reálnou možnosťou prevelenie do AHL, kde by hral prvé husle a posilnil svoje sebavedomie. 

V kempe Devils je stále osem obrancov, preto ešte nepoznáme finálnu podobu otváracej zostavy. Výkonmi si Nemec svoje miesto zastal a zaslúžil, ale o tom, čo je najlepšie pre vývoj mladíka s potenciálom patriť jedného dňa k najlepším obrancom na svete, napokon rozhodne trénerský štáb. 

Daniel Alexander Jenčko 

V rubrike o najzaujímavejších Slovákoch sa pravidelne objavujú draftovaní aj nedraftovaní mladíci. Svoje miesto si zaslúžia, lebo excelujú v najťažších juniorkách na svete. 

Daniel Alexander Jenčko zostal počas posledného draftu nepovšimnutý. Ak však bude pokračovať vo skvelých výkonoch, jeho šance nebudú nulové ani o rok. 

Už teraz je jednou nohou v mužskej SHL. Miesto v jednej z najlepších európskych líg si pýta vystúpeniami v drese Malmö v súťaži do 20 rokov, kde patrí medzi päť najproduktívnejších hráčov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Po Nemcovom góle fanúšikovia bučali. Presvedčil trénera, aby ho nechal v NHL?