Gretzky spomína na svoj prvý stret s Chárom. Cítil som sa ako Bambi, hovorí

Wayne Gretzky.
Wayne Gretzky. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. apr 2024 o 23:51

Kanadský hokejista uviedol, že nechcel byť na ľade, keď tam bol Zdeno Chára.

BRATISLAVA. Jeden z najlepších hokejistov všetkých čias Wayne Gretzky si v relácii na TNT zaspomínal na svoj prvý stret so slovenským obrancom Zdenom Chárom.

Kanaďan prezývaný "The Great One" povedal, že Chára na neho zapôsobil už počas rozcvičky a svojmu trénerovi povedal, že nechce byť na ľade, keď tam bude on.

"Sledoval som ho počas rozcvičky a pomyslel som si: Wow. Išiel som za svojim trénerom a povedal som mu, že vždy, keď tam bude číslo 3, tak ma dajte z ľadu preč," uviedol rekordný strelec NHL.

Gretzky zároveň prirovnal svoj prvý rok, keď nastupoval proti Chárovi, že sa cítil ako Bambi, čo naznačovalo pocit zraniteľnosti.

"Prvý rok som bol tak trochu ako Bambi. Druhý rok som mu vždy keď bol na ľade povedal, že o šesť mesiacov odchádzam do dôchodku.

Pochopil to a následne sa stal jedným z najlepších obrancov histórie, ale bol to veľký, veľký muž," uviedol Gretzky na adresu slovenského obrancu.

Kariéra Zdena Cháru v NHL trvala 24 sezón. Väčšinu času obliekal dres Bostonu Bruins, kde pôsobil 14 sezón. Počas tohto obdobia doviedol tím ako kapitán k triumfu v Stanley Cupe.

Zaujímavosťou je, že Wayne Gretzky strelil svoj posledný a rekordný 894. gól práve vtedy, keď bol Zdeno Chára na ľade ešte počas pôsobenia v New York Islanders.

VIDEO: Posledný gól Wayna Gretzkyho v NHL

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gretzky spomína na svoj prvý stret s Chárom. Cítil som sa ako Bambi, hovorí