Tréner Calgary spravil odvážny ťah, hviezdu tímu nechal sedieť

Útočník Calgary Flames Jonathan Huberdeau na ilustračnom zábere.
Útočník Calgary Flames Jonathan Huberdeau na ilustračnom zábere. (Autor: TASR/ The Canadian Press via AP)
TASR|8. nov 2023 o 12:15

Calgary napokon otočilo skóre stretnutia.

NEW YORK. Hokejistov Calgary nakoplo k obratu nepriaznivého stavu proti Nashvillu posadenie hviezdneho útočníka Jonathana Huberdeaua.

Trénerovi Ryanovi Huskovi sa odvážny ťah stiahnuť v tretej tretine z hry najlepšie zarábajúceho hráča v tíme vyplatil, keďže Flames strelili v záverečnom dejstve tri góly a otočili z 1:2 na 4:2.

Tridsaťročnému krídelníkovi začal v tejto sezóne platiť nový osemročný kontrakt v celkovej hodnote 84 miliónov dolárov (10,5 mil. ročne), ktorý podpísal vlani krátko po výmene z Floridy. V 12 zápasoch má bilanciu len 2+4.

"Chceli sme sa pokúsiť o trochu plynulejšiu hru a išli sme do toho s chlapcami, o ktorých som si myslel, že im to ide," povedal Huska pre nhl.com.

Išiel sa rozlúčil s Johnsonom

Prvýkrát v novom ročníku sa strelecky presadil obranca Winnipegu Neal Pionk, ktorý prispel k víťazstvu Jets nad St. Louis (5:2).

Dvadsaťosemročný Američan sa v pondelok zúčastnil pohrebu svojho blízkeho priateľa a bývalého spolubývajúceho z univerzitných čias Adama Johnsona.

Niekdajší útočník Pittsburghu tragicky zahynul 28. októbra v Anglicku, keď mu súperova korčuľa zasiahla krk a spôsobila fatálne zranenie.

"Bolo to silné. Viem, že ho to po strelení gólu na striedačke zasiahlo. Boli to pre neho ťažké dni. Pravdepodobne ho trochu uvoľnilo to, že sa dostal na ľad a nemyslel na to nešťastie," uviedol asistent trénera Winnipegu Scott Arniel.

VIDEO: Gól Neala Pionka v čase od 3:36 min

Jets potiahol najmä prvý útok, ktorý nazbieral až 10 bodov. Center elitnej formácie Mark Scheifele zaznamenal gól a dve asistencie.

Vďaka tomu sa 86. viacbodovým zápisom posunul pred Rusa Iľju Kovaľčuka na druhé miesto v histórii organizácie Jets/Atlanta Thrashers. Bývalý kapitán tímu Blake Wheeler vedie túto štatistiku so 100 viacbodovými stretnutiami.

Vyrovná Panarin zápis Gilberta?

V štatistike vychytaných víťazstiev sa šplhá Marc-Andre Fleury. Už 38-ročný brankár Minnesoty si pripísal proti New Yorku Islanders (4:2) svoje 547. víťazstvo v NHL a od vyrovnania Patricka Roya ho delia už iba štyri triumfy.

Artemij Panarin sa stal druhým hráčom v histórii organizácie New York Rangers, ktorému sa podarilo začať sezónu s minimálne 12-zápasovou bodovou sériou. Rod Gilbert bodoval na začiatku ročníka 1972/73 v štrnástich dueloch za sebou.

Útočník Tampy Nikita Kučerov zaznamenal proti Montrealu gól a asistenciu.

Vďaka tomu sa s 22 bodmi (10+12) posunul na čelo kanadského bodovania súťaže pred Švéda Eliasa Petterssona, ktorý má o bod menej (6+15).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Calgary spravil odvážny ťah, hviezdu tímu nechal sedieť