McDavid sa pýši úchvatnou sériou. Na ľade Edmontonu boduje nepretržite od novembra

Warren Foegele a Connor McDavid sa tešia z gólu
Warren Foegele a Connor McDavid sa tešia z gólu (Autor: SITA/The Canadian Press via AP)
TASR|27. feb 2024 o 12:45

V posledných ôsmich zápasoch získal 20 bodov za asistencie.

NEW YORK. Kanadský hokejista Connor McDavid prispel v noci na utorok k víťazstvu svojho Edmontonu nad Los Angeles (4:2) dvoma asistenciami.

Sériu zápasov s bodovým zápisom tak predĺžil na osem, na domácom ľade bodoval v 23 stretnutiach NHL za sebou.

Kapitán Edmontonu má paradoxne všetkých 20 bodov z predošlých ôsmich stretnutí za asistencie. "Rozhodol som sa, že vyskúšam, koľko nazbieram asistencií. Už nehodlám strieľať," vtipne reagoval.

V 23-zápasovej domácej sérii je bilancia 12+42, naposledy nebodoval v Rogers Place 3. novembra, keď Edmonton podľahol Dallasu 3:4.

V prebiehajúcej sezóne získal celkovo 91 bodov (21+70) a stal sa šiestym hráčom v histórii, ktorý má šesť sezón v rade s 90 a viac bodmi.

Pripojil sa tak k Wayneovi Gretzkému (13), Mikeovi Bossymu (9), Jarimu Kurrimu (8), Daleovi Hawerchukovi (8) a Marcelovi Dionnemu (8).

Ďalší hráč "olejárov" Evan Bouchard strelil proti Kings víťazný gól a stanovil tak svoje osobné maximum v jednom ročníku. Medzi obrancami má najviac gólov v lige (15) spolu s MacKenziem Weegarom z Calgary.

Jeho spoluhráč Zach Hyman vyrovnal v 20. minúte na 1:1 a predĺžil tak svoju gólovú sériu na päť duelov, v ktorých zaznamenal šesť presných zásahov.

Na víťazstve Washingtonu nad Ottawou (6:3) sa bodovo nepodieľal kapitán Alexander Ovečkin. Na ľade bol 16:37 minúty, rozdal dva hity a duel ukončil s troma mínuskami.

Jeho tím premenil v úvodnom dejstve štyri z desiatich striel na bránku a po zásahoch Maxa Paciorettyho a Becka Malenstyna v priebehu štrnástich sekúnd sa musel porúčať z bránky hostí Anton Forsberg.

Jeho náhradník Joonas Korpisalo vykryl osem zo zvyšných desiatich striel.

Ešte v úvodnej dvadsaťminútovke skóroval John Carlson, ktorý absolvoval 984. zápas za Capitals, čo je najviac v klubovej histórii v podaní obrancu.

Pred zápasom mu klub premietol ďakovné video: "Bol to skvelý moment. Najmä po tom videu, bola to jedna z tých vecí, ktoré by ste nevymysleli, ani keby ste chceli."

Carlson má navyše aj druhý najvyšší počet gólov v podaní obrancu Capitals, o štyri je pred ním Kevin Hatcher (149).

Na každom góle Ottawy sa podieľal Brady Tkachuk (1+2) a dosiahol 50-bodovú métu v treťom ročníku za sebou. Dlhšiu sériu mal naposledy v Ottawe Mark Stone (5; 2014-2019).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»McDavid sa pýši úchvatnou sériou. Na ľade Edmontonu boduje nepretržite od novembra