Jeho správanie sa zmenilo, hovorí Višňovský o Ľuptákovi. Na Liptove chcú play-off

Tibor Višňovský.

Jeho správanie sa zmenilo, hovorí Višňovský o Ľuptákovi. Na Liptove chcú play-off

Tibor Višňovský. (Autor: Facebook Hk Liptovský Mikuláš)
Tibor Višňovský.
Tibor Višňovský. (Autor: Facebook Hk Liptovský Mikuláš)
Samuel Grega|25. aug 2023 o 07:00

Po kúpe klubu museli splatiť takmer polmiliónový dlh, prezradil Tibor Višnovský.

Hokejisti Liptovského Mikuláša končia v posledných rokoch na spodných priečkach v extralige.

V máji klub kúpil kontroverzný podnikateľ Róbert Ľupták, čo vyvolalo nevôľu a odchod viacerých hráčov. Do vedenia klubu sa dostal TIBOR VIŠŇOVSKÝ. Bývalý útočník a brat niekdajšieho skvelého obrancu Ľubomíra bude na Liptove generálny manažér a zároveň asistent trénera.

V rozhovore prezradil, ako mu radí brat či Šimon Nemec, opísal svoj pohľad na Róberta Ľuptáka a vysvetlil aj angažovanie kontroverzného Američana Mitchella Millera.

Ako hodnotíte doterajší priebeh prípravy?

Ako bývalý hokejista viem, o čom je letná príprava a viem aj, aká je ťažká. Snažili sme sa ju s kolegom optimálnu nastaviť, aby mala ťažkú a zároveň aj hravú fázu, aby hráčov neprestal hokej baviť.

V Liptovskom Mikuláši budete plniť funkciu generálneho manažéra a asistenta trénera. Ako ste sa do tejto pozície dostali? Čo vás priviedlo na Liptov?

Najväčšia motivácia je môj syn, ktorý tu žije. Ďalej môj športovo-manažérsky rast. Chcem nabrať nejaké skúsenosti. Som vďačný pánovi Ľuptákovi, že som dostal takú príležitosť, že sa môžem ďalej rozvíjať.

V rozhovore sa dozviete:

  • zmenilo sa podľa Višnovského správanie Róberta Ľuptáka?
  • aký veľký dlh museli vyrovnať?
  • ako mu radí brať Ľubomír a Šimon Nemec?
  • ako prišlo rozhodnutie získať kontroverzného Mitchella Millera?
  • čo očakáva od Martina Réwaya?
  • kto sú favoriti na titul?
  • ako chce v Liptovskom Mikuláša prilákať divákov na hokej?

Tiež ste sa uchádzali o kúpu klubu, ale najvyššiu ponuku dal Róbert Ľupták. Ako sa potom zrodila vaša spolupráca?

Všetci traja kandidáti sme sedeli na chodbe, postupne si nás volali a chceli počuť našu víziu pre klub, ako a čo s ním zamýšľame. Najskôr išiel pán Michalík, potom pán Ľupták a potom ja. Každá debata trvala okolo štyridsať minút. Za ten čas sme na chodbe s pánom Ľuptákom debatovali. Tiež nevedel pochopiť, čo ja, človek z Bratislavy, robím vlastne v Liptovskom Mikuláši. Vysvetlil som mu svoje dôvody a po súťaži mi zatelefonoval. Povedal, že atmosféra v Liptovskom Mikuláši je trošku neprajná a spýtal sa, či by som do toho nešiel s ním. Prikývol som, uvidíme, aká bude naša spolupráca.

Vaša vízia fungovania klubu sa teda zhodla s víziou pána Ľuptáka?

Samozrejme, ja som si povedal svoje podmienky a on tiež. Nevidel som tam nejaké trhliny.

Róbert Ľupták je kontroverzná osoba a jeho príchod do Liptovského Mikuláša rozdelil klub. Ako vnímate túto situáciu?

Áno, je to kontroverzná postava v slovenskom hokeji, ale aj pri našich osobných debatách sme hovorili o tom, že sa musí správať na určitej úrovni. Pán Ľupták uznal niektoré veci a povedal, že chce na sebe pracovať, aby to bolo na úplne inej úrovni, ako v čase, keď vznikali tie videá (R. Ľupták má na svedomí viacero incidentov, keď - aj pod vplyvom alkoholu - vulgárne napádal a osočoval súperov či rozhodcov - pozn. red.).

Za posledné tri roky som nepočul niečo zlé ohľadom pána Ľuptáka, že by boli nejaké videá alebo slovné útoky. Myslím si, že na niečom sme sa dohodli a to by malo platiť. Verím tomu, že jeho správanie sa zmenilo.

Viacerí hráči, ktorí v klube pôsobili minulé roky, odišli a boli k Ľuptákovi veľmi kritickí. Ako ste sa s týmto odporom vyrovnali?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Jeho správanie sa zmenilo, hovorí Višňovský o Ľuptákovi. Na Liptove chcú play-off