Tipos extraliga: Spišiaci vybojovali mečbal, rozhodlo až druhé predĺženie

HK Spišská Nová Ves - HC Košice: ONLINE prenos z piateho zápasu semifinále play-off Tipos extraligy.
HK Spišská Nová Ves - HC Košice: ONLINE prenos z piateho zápasu semifinále play-off Tipos extraligy. (Autor: Sportnet)
Sportnet|12. apr 2024 o 15:30

Sledovali ste s nami ONLINE prenos z piateho zápasu semifinále play-off Tipos extraligy: HK Spišská Nová Ves - HC Košice.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejisti HK Spišská Nová Ves a HC Košice dnes hrali piaty zápas semifinále play-off Tipos extraligy. Séria sa hrá na štyri víťazné zápasy, stav je 3:2.

Kde sledovať Tipos extraligu v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Hokej ste sledovali spolu s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: HK Spišská Nová Ves - HC Košice LIVE (hokej, semifinále play-off, 5. zápas, Tipos extraliga, piatok, NAŽIVO)

Tipos Extraliga play-off Semifinále 2023/2024
12.04.2024 o 18:30
5. kolo
Spišská N. Ves
4:3
(0:2, 1:0, 2:1, 0:0, 1:0)
82' minúta
Ukončený
Košice
Prehľad
Góly a asistencie: 29. Rapáč (Majdan, Merežko), 47. Bakoš (Kerbashian, Björkung), 54. Kerbashian (Majdan, Björkung), 82. Bakoš (Majdan, Vandas) – 8. Jokeľ, 18. Lalonde (Jääskeläinen, M. Chovan), 41. Jääskeläinen. Rozhodca: J. Konc ml., Štefik – Šoltés, Kacej.. Diváci: 4155..
Prenos
Toto bola reklama na hokej. Skôr to už pripomínalo finále, ako semifinále. Spišiaci neoficiálne vyhrali v 75. minúte, ale odhalený ofsajd vrátil aktérov naspäť zo šatní. Rysy predsa len uspeli. V 82. minúte udrel Martin Bakoš a oslavy zo zisku mečbalu sa mohli začať. Séria pokračuje v nedeľu v Košiciach. Ak Spišská zvíťazí, stane finalistom tejto sezóny.
Koniec zápasu.
81:06
goalSpišská Nová Ves dala gól! Teraz už nie sú pochyby o víťazovi. MARTIN BAKOŠ prekonal Jaroslava Janusa a získal pre Spišskú postupový mečbal. O jeho využitie sa posnažia Spišiaci v nedeľu v Košiciach. Asistencie: Juraj Majdan a Michael Vandas.
80:01
Začalo sa druhé predĺženie.
Druhé predĺženie sa začne o 22:04.
Už sa mohlo ísť oslavovať či sprchovať, no pozorné oko košickej striedačky si zaslúži veľký obdiv. Máme za sebou 80 minút dramatického súboja a ktovie, koľko minút je ešte pred nami.
80:00
Predĺženie sa skončilo.
80:00
Predĺženie sa skončilo.
79:01
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Fejes – 2 min., hákovanie.
77:51
Merežko vypustil jednu zo svojich dobrých striel, ktorá natiahla a preverila Janusa, no neukončila tento zápas.
77:31
Jaroslav Janus zasahoval. Majdan mu raz strčil hokejku do chráničov, na čo aktivoval Bretona, ktorý ho zrazil na ľadovú plochu. Takýchto situácií bude už iba pribúdať.
76:37
Na dorážku Merežkovej strely reagoval Džugan aj Archambault, no vo vzduchu sa nepodarilo zasiahnuť puk.
75:34
Rozhodnutie mohlo prísť na košickej strane. Obranca Lalonde disponoval dobrou pozíciou, ale doplatil na nepresnosť.
74:09
importantGól neuznali pre ofsajd!
74:09
importantVážení športoví priatelia! Neuveriteľná situácia v Spišskej Novej Vsi! Domáci kotol vybuchol od radosti, hráči sa tešili, ale Košice si vyžiadali prezretie videa a uspeli!
73:10
Pekná domáca pasáž v útočnej zóne. Archambault v nej dominoval, no podelil sa s Ališauskasom aj Merežkom, ktorý poslal finálnu ranu na bránku. Janus podržal oceliarov a vyslúžil si aplauz vlastného fanklubu.
70:20
importantJoona Jääskeläinen podporil kolegov z útoku z druhej vlny! Ale tento zápas nerozhodol slušnou strelou na bránku!
69:47
Spišská zaostáva v týchto chvíľach. Nechala sa zatvoriť na svojej polovici. Košice to hrali ako pri presilovke a bol tam aj jeden pokus od Mikúša, ktorý však nenarobil veľké vrásky Melicherčíkovi.
68:20
Chovan získal kvalitnú prihrávku Lalondeho, ale prechod hostí do útočnej tretiny nebol v poriadku. Na vine bol rýchlejší Fejes.
67:39
Ani jeden tím vôbec nešetrí sily. Hrá sa naplno. Publikum sa zabáva. Piate semifinále na Spiši je naozaj dramatické, ale aj svižné.
66:57
importantHunter Fejes smeroval do nájazdu! Igor Merežko ho ale dostihol a krásne mu vypichol puk do rohu plochy!
66:19
Janus sa vyznamenal, pretože dokázal skrotiť dosť nepríjemné zakončenie Juraja Majdana. Lapačku použil v správnom čase.
65:51
Archambault adresoval vzdušnú prihrávku Bakošovi, pre ktorého to však bolo veľmi náročné na zachytenie.
64:36
Výborný príklep domáceho Ališauskasa. Zrejme mal v úmysle hľadať hokejku Vandasa, ktorý postával pred košickým bránkoviskom.
64:05
Na ľad spadla Melicherčíkova fľaša z vrchu jeho bránky, keď sa za ňou srdnato bojovalo. V hre sa pokračuje.
62:39
Hostia vyhodili puk na zakázané uvoľnenie. Spišská v tejto chvíli posiela zabojovať o víťazstvo Nellisovu formáciu, ktorý má na krídlach Archambaulta s Džuganom.
61:48
Kerbashian sa snažil mať prehľad o všetkých spoluhráčoch na ľadovej ploche v útočnom pásme. Vybral si v uhle stojaceho Vandasa, ktorému sa nepodarilo úspešne podstreliť brankára Košíc.
60:59
Majdan si pripísal prvú výraznejšiu strelu v nadstavenom čase. Janus vyrazil ľavým betónom, Bakoš bol viac v úzadí a nedostal sa k dorážaniu.
60:01
Začalo sa predĺženie.
Dnešný zápas sleduje 4155 divákov.
Predĺženie sa začne o 21:15.
Hráči Spišskej ukázali srdce v poslednej tretine, strelili dva góly a vynútili si predĺženie. Úspešní boli Martin Bakoš a Kale Kerbashian. Nadstavený čas bude poriadne napínavý a možno aj dlhý. Od 4. zápasu série sa hrá totiž donekonečna, kým nepadne gól. Kto vyhrá, získa postupový mečbal.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
59:43
V priebehu pár sekúnd je tu tretie zakázané uvoľnenie domáceho klubu. Veľmi nešťastné riešenia.
59:26
Kerbashian spravil hlúposť. Poslal puk z vlastného pásma cez všetky čiary. Hosťom tak ponúka šancu na rozhodnutie. Buly po pravici Marcela Melicherčíka.
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
importantReklamná prestávka.
56:07
Strelecký pokus švihom si pripísal Jääskeläinen. Pre Melicherčíka to však bola lahôdka a ľahká práca lapačkou.
54:36
importantSpišiaci boli krôčik od vedenia 4:3! Mohlo sa to opäť týkať Kerbashiana! Tesne minul košickú bránku z ľavej strany!
53:09
goalSpišská Nová Ves dala gól! KALE KERBASHIAN vrátil Spišskú naspäť. Krásne prešiel pred bránku a Janusovi poslal hore nekompromisný bekhendový blafák. Asistencie: Juraj Majdan a Victor Björkung.
51:45
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Fejes – 2 min., sekanie.
51:32
Pokusom zápästím zo strednej vzdialenosti vyskúšal Jakub Ferenc koncentráciu Melicherčíka. Domáci brankár svojich nesklamal.
50:18
Žiak nebol v najhoršej pozícii. Strela mohla prísť okamžite po buly, ale rozhodol sa na druhýkrát. Janus na istotu s lapačkou.
importantReklamná prestávka.
49:49
Bretonovi zďaleka nie sú cudzie ofenzívne výpady. Z jedného takého krásne skóroval do siete Slovana a získal za to kryštálový puk. Niečo podobné bolo v jeho silách i teraz, ale bez koncovky.
49:01
Spišská chytila druhý dych, ktorý prišiel po znížení na súčasných 2:3. Košice sú však stále vo výhode, ale gólový rozdiel je skutočne len minimálny.
48:21
Olsson tvrdo atakoval Rapáča za vlastnou bránou, kde aj nakoniec odstrčil kapitána Spišiakov. Vylučovať sa nebude.
47:38
Spiš Aréna sa zomkla. Fanúšikovia zborovo kričia "ešte jeden".
46:59
goalSpišská Nová Ves dala gól! MARTIN BAKOŠ sa dočkal! Jedinou možnosťou bolo len poriadne vystreliť. Bol mierne z uhla, ale zakončenie sa ujalo na pravý horný roh. Skvelé piate semifinále sa opäť dramatizuje. Asistencie: Kale Kerbashian a Victor Björkung.
importantReklamná prestávka.
46:10
Martin Bakoš vošiel do pásma osamotený, ale ukázal šikovnosť. Súperil so všetkými oceliarmi. Björkung vypálil z modrej čiary, Janus s úspešným zákrokom a do Majdana sotil Marek Slovák. Prerušená hra.
45:37
Breton mal šancu. Držal sa na nohách a čakal na vhodnú príležitosť vystreliť. Melicherčík nezasahoval. Puk mieril mimo bránky.
44:46
Nastrelenie Košíc na zadný mantinel. Nevydarený pokus o hybridné zakázané uvoľnenie. Vhadzovanie po pravej ruke Jaroslava Janusa.
44:01
Janus nechal pravý betón pri tyčke. Urobil dobre. Tam smerovala slabšia koncovka Kerbashiana.
42:19
Archambault buchol o ľad hokejkou, čím dával signál, že chce puk. Ten nakoniec prepustil na Merežka. Fenomenálny obranca našej ligy si ešte vylepšil pozíciu, ale nemieril presne.
41:28
Spišiaci musia všetko staviť na útočnú kartu. Okrem toho potrebujú čo najskôr stiahnuť z manka o dva góly. Björkungovo zakončenie to ale ešte nezmenilo. Trafil vedľa.
40:55
goalKošice dali gól! Pollock nemusí byť vôbec smutný, že netrestal zaváhanie Romaňáka. Tretí gól vsietil Fín JOONA JÄÄSKELÄINEN a Košice tak odskakujú na dvojgólový rozdiel. Bez asistencie.
40:48
Romaňák najprv pristavil puk Pollockovi, ktorý cez neho prešiel, ale domáci hráč ho stihol zastaviť pred zakončením na svätyňu.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 20:19.
Spišská žije. Do hry ju vrátil kapitán Branislav Rapáč. Domáci ešte koncom druhej tretiny nezúročili presilovku pri vylúčení Jakuba Ferenca. Zápas má však kvalitu a tešíme sa na možno záverečnú tretinu.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:56
Košice hrajú s piatimi hráčmi.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
37:56
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Ferenc – 2 min., hrubosť.
37:56
importantMajdan išiel do súboja s Ferencom! Ten mal jasnú výškovú i váhovú prevahu! Domáceho hráča zneškodnil, ale pôjde za to pykať! Záver prostrednej tretiny môže byť pre Spišskú priaznivý!
37:48
Rýchla hra s častejším pobytom Spišskej v pásme. Chce to len väčšiu presnosť v prihrávkach, a taktiež kvalitné strely.
35:14
Myklucha urobil len to, čo mohol. Nemal šancu na pripájanie Majdana, pretože ľavá strana útočnej tretiny bola obsadená Košičanmi. Skúsil teda zakončenie. Janus nekapituloval.
importantReklamná prestávka.
34:27
Jasné prebudenie v play-off potrebuje útočník Martin Bakoš. Pripísal si celkom dobrú strelu, ale Janus hlási pohodu, preto sa jej zmocnil bez problémov.
33:18
Valach sa nepochopil s Archambaultom, ale Rapáč pribehol k zadnému mantinelu, kde mu vypomáhal aj Nellis. Jakub Ferenc mal plné ruky práce, ale hostia mu musia ďakovať za túto dobrú robotu.
32:42
importantMelicherčíkova brána je momentálne opravovaná! Treba zaplátať dieru v spodnej časti! Čoskoro to bude vyriešené!
32:42
importantNepríjemná situácia pre Šimuna! Stratil rovnováhu a vrazil do domácej bránky! Našťastie sa dokázal postaviť na nohy!
importantReklamná prestávka.
31:01
importantKošické vedenie neprikrášlil v tejto chvíli ani Jääskeläinen! Získal sľubné postavenie, ale domáca obrana nepodľahla!
30:12
Krátky nájazd v podaní Huntera Fejesa skončil víťazstvom hráčov v modrých dresoch. Brankár Melicherčík zatvoril betóny.
28:55
Lišiacky zakončil Eduard Šimun. Na sebe mal brániaceho protihráča, ale šikovne si pripravil bekhendový pokus. Priamo do hrude Marcela Melicherčíka.
28:34
goalSpišská Nová Ves dala gól! Prechádzajúca veta už neplatí. Majdan bol hlavný vodca Rysov do tretiny. Z medzikružia vystrelil kapitán BRANISLAV RAPÁČ a domáca aréna prvýkrát na nohách. Znížené 1:2. Asistencie: Branislav Rapáč a Igor Merežko.
28:13
Usadiť sa v pásme. To je momentálny problém Spišiakov, ktorí hrajú v početnej výhode o jedného muža.
27:40
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Fejes – 2 min., napadnutie.
importantReklamná prestávka.
25:12
importantKošická bránka bola chvíľu pootvorená! Skupinka hráčov dobýjala bránkovisko šampióna! Rapáč nakoniec neprestrčil puk do siete!
24:55
Ofenzívu Spišskej prišiel podporiť Danielčák. Od modrej čiary nahadzoval na bránku. Janus hneď schoval puk v lapačke.
24:05
Vandas s problémami dostal na Mykluchovu hokejku nahrávku. Jeho slabšie zakončenie stihol zneškodniť nohami Janus a dorážka Burgessa nič neznamenala.
23:19
Bakoš bol skrytý za Havrilom. Mladý košický hokejista zastavil hokejkou prichádzajúcu prihrávku Merežka. Hostia štartujú k Melicherčíkovi.
22:02
Archambault sa krásne pohral so Šedivým, ktorého nechal za sebou. Košického obrancu ale dokázal zastúpiť za bránkou Ferenc.
21:04
Džugan naskočil ako víchor z trestnej lavice. Po pár sekundách pobytu na ľade si vybojoval šancu, ale cez Deyla zľava mieril vysoko.
20:51
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 19:26.
Úradujúci majster z Košíc si ide po mečbal. Po prvej časti hry je spokojný s vypracovaným náskokom. Hostí výrazne podržal aj brankár Jaroslav Janus.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:51
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Džugan – 2 min., faul kolenom.
importantReklamná prestávka.
18:03
Majdan ako posledný dopĺňal vlastný útok. Kerbashian mu však posielal okatú prihrávku. Košičania jedným dobrým vysunutím hokejky odstrihli domácich.
17:08
goalKošice dali gól! SHAWN LALONDE vedel, čo treba urobiť s pukom. Vyšla mu tvrdá strela príklepom, po ktorej sa rozvlnila sieť bránky Spišiakov. Asistencie: Joona Jääskeläinen a Michal Chovan.
16:18
Vedenie na 2:0 chcel zvýšiť skúsený útočník Tomáš Mikúš. Pokus vysielal v páde, ale mal dobrú razanciu. Melicherčík to upratal betónom.
15:13
Vandas zazrel za sebou Björkunga, preto mu venoval bekhendovú prihrávku. Švédsky hokejista z toho dokázal vyťažiť nezmyselné zakončenie po ľade do nôh Kerbashiana.
14:59
Košice hrajú s piatimi hráčmi.
14:32
importantJaroslav Janus vytiahol geniálny zákrok na Nellisa! Domáci útočník sa nepresadil, keď svoj pokus smeroval ponad ležiaceho gólmana majstra! Bravúrne!
12:59
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Jokeľ – 2 min., hrubosť.
12:24
Delovka Merežka sa odrazila od kolien brániaceho košického hokejistu. Puk prešiel na Romaňákovu čepeľ, ale razantná strela si nenašla cestu za Janusov chrbát.
11:52
Kerbashian sa snažil profitovať zo slabšieho zorientovania Lalondeho, ale napokon sa tešil košický obranca.
11:26
Archambault chcel naslepo nájsť v tesnej blízkosti súperovej bránky Burgessa. Zámorská spolupráca nevznikla, keďže za hostí si svoje povinnosti splnil Olsson.
importantReklamná prestávka.
10:17
Havrila sa zmocnil puku v rohu klziska. Vedel si vypracovať streleckú príležitosť, na ktorú reagoval Melicherčík, a taktiež zvládol pokryť koncovku Šimuna.
10:02
Ališauskas naletel na klepanie hokejkou o ľad Ferencovi. Dostal puk, posunul ho na Jääskeläinena, ktorý zasiahol nohu Björkunga.
09:04
Merežko to urobil výborne, pretože stihol ešte vľavo uvoľniť Romaňáka. Jeho strela obtrela bočnú sieť a zopár ľudí už podskočilo, keďže si myslelo, že je vyrovnané.
07:42
goalKošice dali gól! OLIVER JOKEĽ sa drzo natlačil pred Melicherčíka a viacnásobným dorážaním uspel. Obhajca titulu ide do vedenia 1:0 vo veľmi dôležitom semifinálovom vystúpení. Bez asistencie.
06:55
importantOlivier Archambault v nájazde! Jaroslava Janusa rozhýbal, ale nedokázal po prekonať zakončením medzi betóny! Parádny moment!
06:45
Košice až teraz mali na hokejke väčšiu príležitosť. Alex Breton po jednej z presných prihrávok netrafil na bližšiu žŕdku.
importantReklamná prestávka.
05:41
Róbert Džugan v sprievode jedného z košických obrancov našiel sekundičku na to, aby ohrozil súperovho brankára. Zakončenie sa odrazilo od Janusovej lapačky.
04:59
Mykluchova práca mohla mať nejaký zmysel, keby spoza bránky zvládol prihrať pripravenému Ališauskasovi na modrú čiaru. Takto Spišská musí šprintovať dozadu po puk.
04:01
importantBakoš dokázal nájsť Merežka! Jeho druhý strelecký pokus v prvej tretine zlikvidoval Jaroslav Janus!
03:12
Do dravého prieniku s priamym ohrozením bránky prenikol obranca Björkung. Janus schoval puk v lapačke a hostia ho nepustili k nemu.
02:22
Diváci vyzývali k streľbe Ališauskasa, no ten vedel, že nie je v najlepšom postavení. Nasledovala nahrávka Merežkovi, ale ukrajinský reprezentant minul zápästím pravú tyčku.
01:44
Košičania sa v obrane príliš nedohodli a naskytol sa priestor pre Bortňáka. Hráč štvrtého domáceho útoku vystrelil z medzikružia, no bez gólovej odmeny.
00:57
Juraj Majdan veľmi kvalitnú prihrávku do jazdy, ktorá však bola zároveň prudká a náročná na spracovanie i následné ohrozenie Janusa.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Romaňák, Merežko, Björkung, Ališauskas, Žiak, Valach – Archambault, Nellis, Burgess – Majdan, Kerbashian, Bakoš – T. Danielčák, Bortňák, Rapáč – Džugan, Myklucha, Vandas.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Deyl, Lalonde, Šedivý, Ferenc, J. Hudec – Fejes, Berger, M. Chovan – T. Mikúš, Pollock, Jääskeläinen – Rogoň, Slovák, Bartánus – Šimun, Havrila, Jokeľ.

Tréner: Dan Ceman.

Rozhodca: J. Konc ml., Štefik – Šoltés, Kacej.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 5. kola semifinále play-off Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Košicami.

HK Spišská Nová Ves


Spišská bola na koni po prvých domácich dueloch, ale už to neplatí. Minuloročný víťaz bronzovej medaily doplatil v Košiciach na disciplínu. Padol po prehrách 2:6 a 2:4. Piatkový večer môže byť výnimočný pre Spišiakov, ktorí majú obrovskú šancu vybojovať postupový mečbal v spoločnosti vypredanej arény.

HC Košice

Obhajca titulu to v Steel Aréne nezabalil. Práve naopak. Zobudil sa, zabral a vrátil do atraktívneho boja o finálovú účasť. Doteraz bol najčastejší menovateľ košických výhier fínsky útočník Joona Jääskeläinen. Teraz sa však zvýraznil skúsený slovenský hráč Marek Slovák, ktorý vybavil Rysy v treťom dueli hetrikom v presilovke. Košice sú zaslúžene späť.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

Pavúk play-off Tipos extraligy

(Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tipos extraliga: Spišiaci vybojovali mečbal, rozhodlo až druhé predĺženie