Piaty zápas, piata prehra. Mizéria Slovana v Lige majstrov pretrváva

Útočník Slovana Samuel Takáč v zápase proti Rapperswilu.
Útočník Slovana Samuel Takáč v zápase proti Rapperswilu. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|5. okt 2022 o 22:15 (aktualizované 5. okt 2022 o 22:35)

Dva góly Slovana strelil Marcel Haščák.

Hokejová Liga majstrov - skupina C

Slovan Bratislava - Rapperswil 4:6 (1:2, 0:0, 3:4)

Góly: 8. Haščák (Zigo, Beňo), 51. Fominykh (Zigo), 56. Zigo (Beňo, Haščák), 59. Haščák (Pecararo, Takáč) - 4. Forrer, 12. Moy (Jensen, Albrecht), 42. Maier (Albrecht, Jensen), 47. Baragano (Rowe), 54. Jensen (Baragano), 60. Moy (Baragano).

Rozhodovali: Šindel (ČR), Stano - D. Konc ml., Durmis (všetci SR), vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 2656 divákov.

Slovan: Coreau - Ackered, Valach, Beňo, MacKenzie, Golian, Gachulinec, Maier - Haščák, Zigo, Fominykh - Takáč, Harris, Pecararo - Matoušek, Minárik, Lukošík - Török, Bezák, Šotek

Rapperswil: Meyer - Elsener, Maier, Vouardoux, Aebischer, Sataric, Baragano, Pauchard - Jensen, Albrecht, Alge - Bruschweiler, Schroeder, Moy - Eggenberger, Rowe, Čajka - Zangger, Dunner, Forrer

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali aj svoj piaty zápas v skupinovej časti Ligy majstrov 2022/2023. V stredajšom zápase podľahli na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu hráčom švajčiarskeho Rapperswillu 4:6.

V tabuľke sú na poslednom mieste, pričom v kolónke bodov majú nulu. Ak pripočítame aj zápasy z minulého ročníka Ligy majstrov, tak Slovan prehral všetkých jedenásť duelov bez toho, aby získal čo i len bod.

V bránke Slovana dostal priestor Kanaďan Jared Coreau, no ten v prvej tretine inkasovali dva pomerne lacné góly, ktoré udali smer zápasu.

Slovan výraznejšie zapol až v záverečnej tretine, keď už prehrával 1:4. Pri hre bez brankára Marcel Haščák svojim druhým gólom v zápase znížil na 4:5, ale zverenci Jána Pardavého už vyrovnať nedokázali.

Naopak, 49 sekúnd pred koncom Taylor Moy poslal puk do prázdnej bránky a definitívne spečatil víťazstvo švajčiarskeho mužstva.

V druhom stretnutí už istých postupujúcich v "céčku" fínsky klub Tappara Tampere zdolal nemecký EHC Red Bull Mníchov 4:3 po samostatných nájazdoch.

Tabuľka C-skupiny

Priebeh zápasu: Slovan - Rapperswill

Švajčiarsky celok sa dostal do vedenia už v 4. minúte zápasu, keď Sandro Forrer prekonal pomerne nenápadnou strelou brankára Jareda Coreaua.

Domáci však vyrovnali, keď Marcel Haščák prestrelil Robina Meyera. V 12. minúte dostali hostia šancu hrať presilovú hru, ktorý využili už po siedmich sekundách gólom Tylera Moya.

Marcel Haščák bekhendom skóruje v zápase Ligy majstrov proti Rapperswilu.
Marcel Haščák bekhendom skóruje v zápase Ligy majstrov proti Rapperswilu. (Autor: TASR)

V druhej tretine mali šance oba tímy, no diváci gól nevideli.

Začiatok tretej časti patril Rapperswilu, keď sa v priebehu piatich minút presadili Fabian Maier a Inaki Baragano. Na tabuli skóre tak svietil stav 1:4.

Slovan ešte dokázal znížiť, keď v 51. minúte skóroval Daniil Fominykh. Hostia potom využili presilovú hru po zakončení Nicklasa Jensena.

"Belasí" ešte v závere dva razy prekonali Robina Meyera. Najprv Michal Beňo nahral Tomášovi Zigovi, ktorý z prvej prestrelil Robina Meyera.

V predposlednej minúte dal svoj druhý gól v zápase Haščák, no 49 sekúnd pred koncom Moya trafil prázdnu bránu domácich.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Liga majstrov»Piaty zápas, piata prehra. Mizéria Slovana v Lige majstrov pretrváva