Slovan dostal na východe tvrdé k.o. Obrovská hanba, hodnotila legenda klubu

Na snímke je kapitán Slovana Bratislava Miroslav Preisinger.
Na snímke je kapitán Slovana Bratislava Miroslav Preisinger. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|1. dec 2023 o 23:05

Slovan dostal v extralige desať gólov po skoro 12 rokoch.

MICHALOVCE. Do konca chýbalo zopár sekúnd, o víťazovi bolo rozhodnuté. Napriek tomu sa do seba pustili Kanaďania Mitchell Heard a Ethan Werek.

V pästnom súboji mal od začiatku navrch michalovský útočník, po sérii niekoľkých rán nohou podrazil svojho súpera a zhodil ho na ľad.

Za aplauzu divákov predviedol niekoľko oslavných giest. Užíval si to a určite ho v tej chvíli vôbec netrápilo, že spolu s Werekom dostali trest do konca zápasu.

VIDEO: Pästný súboj medzi Heardom a Werekom

Tento moment akoby symbolizoval zápas medzi Michalovcami a Slovanom.

Belasí dostali tvrdé k.o. a bezmocné pohľady trénera Vladimíra Růžičku či jeho asistenta a klubovej legendy Richarda Kapuša nepotrebovali ďalší komentár.

Slovan na východe republiky prehral 1:10. 

Desať gólov po viac ako dekáde

Nedávne výkony Slovana znesú aj ostrejšie prívlastky. Deväťnásobný slovenský majster odohral od začiatku novembra osem zápasov, no vyhral iba dva. 

Proti Michalovciam utrpel tretiu prehru v sezóne, pričom nešlo o prvý debakel. Hneď v úvodnom kole im na štadióne Ondreja Nepelu podľahol 2:8. 

Po návrate z KHL inkasoval Slovan prvýkrát dvojciferný počet gólov. Keď sa mu to v domácej súťaži stalo naposledy, hviezdou ligy bol Žigmund Pálffy.

Majster sveta z Göteborgu sa 28. decembra 2011 piatimi asistenciami podieľal na tom, že Slovan odchádzal zo Záhoria s prehrou 0:10. Troma gólmi sa vtedy zaskveli René Školiak a tiež obranca Ondřej Šmach.

Tento výsledok bol o to šokujúcejší, že Slovan vtedy ťahal sériu deviatich víťazných zápasov, pričom bod stratil iba pri výhre nad Žilinou.

"Človek môže prehrať, ale to akým spôsobom sme prehrali, to je katastrofa. Nemám viac čo k tomu dodať," vravel vtedajší kouč Slovana Štefan Mikeš.

Aj tentokrát sa slovanistom zápas hodnotil ťažko.

"Je to hanba. Prosto to vybuchlo. Už dlhšiu dobu nehráme dobre. Či už prehráme 1:2 alebo 1:10... prosto nám to nejde a treba s tým niečo robiť," povedal v priestoroch mixzóny kapitán Miroslav Preisinger. 

"Je to jedna z najťažších prehier mojej kariéry. Nepamätám si, kedy som naposledy dostal desinu. Muselo to byť dávno," doplnil 32-ročný útočník.

Jedno slovo hanba, dve slová obrovská hanba

Slovan zaostával prakticky v každej hernej činnosti. Už na pohľad si aj bežný fanúšik mohol všimnúť rozdiel v nasadení, rýchlosti či agresivite. 

Na konci prvej tretiny sa zdalo, že by gól Romana Žitného na 1:2 mohol hostí nakopnúť. Neubehla však ani minúta a Michalovce opäť viedli o dva góly.

"Často sa nám stáva, že prehrávame, dostaneme sa do zápasu a hneď na to si to opäť pokazíme. Nemám slov. Aj v druhej tretine bola situácia, že mali domáci šancu a následne sa im štyrikrát odrazil puk späť na hokejky. Nám sa neodrazilo nič a takto to dopadlo," uviedol Preisinger.

Domáci tréner Peter Kúdelka však označil za kľúčový iný moment. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan dostal na východe tvrdé k.o. Obrovská hanba, hodnotila legenda klubu