Mišiaka debut v NHL bolel. Chicago ho poslalo do juniorskej súťaže

Martin Mišiak smeruje v drafte NHL 2023 do Chicaga Blackhawks, ktoré si ho vybralo z 55. miesta.
Martin Mišiak smeruje v drafte NHL 2023 do Chicaga Blackhawks, ktoré si ho vybralo z 55. miesta. (Autor: twitter.com/CRoumeliotis)
Oh my Hockey|29. sep 2023 o 06:44

Martin Mišiak nepokračuje v kempe Chicaga Blackhawks.

CHICAGO. Slovenský hokejový útočník Martin Mišiak strávi ešte aspoň jednu sezónu v juniorskej OHL. Chicago Blackhawks spravili očakávané rozhodnutie.

Prevelili ho do Erie Otters, klubu, ktorý si ho vybral z prvého miesta na drafte do CHL v roku 2023. Do juniorských súťaží odchádzajú z kempu Hawks aj Nick Lardis a Alex Pharand.

Stalo sa tak hneď po Mišiakovom debute v príprave na novú sezónu NHL. V kempe ani v prvom zápase v klubových farbách nesklamal.

Hoci sa domáci fanúšikovia sústredili skôr na jeho spoluhráča Connora Bedarda, odborníci sa k Mišiakovmu výkonu vyjadrili pozitívne. Napríklad v prvej tretine vyhral všetky štyri buly.

Talentovaný forvard odohral 11 minút a 34 sekúnd, zaznamenal mínusku a vyhral dve tretiny vhadzovaní.

Zažil však aj povestné privítanie do NHL. V polovici druhej tretiny inkasoval tvrdý bodyček a prišli ho brániť spoluhráči z útoku Corey Perry a Nick Foligno. Od publika za to dostali potlesk.

VIDEO: Bodyček na Martina Mišiaka

Mišiaka si Chicago vybralo v druhom kole posledného draftu z celkovej 55. pozície. Minulý ročník strávil v Nových Zámkoch a v tíme Youngstown Phantoms, s ktorým sa stal šampiónom juniorskej USHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mišiaka debut v NHL bolel. Chicago ho poslalo do juniorskej súťaže