Premrhaná košická šanca v predĺžení a spišský obrat dokonaný v nájazdoch

Brankár Dominik Riečický (Košice), vľavo Anthony Nellis (Spišská Nová Ves) v zápase 48. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice – HK Spišská Nová Ves.
Fotogaléria (13)
Brankár Dominik Riečický (Košice), vľavo Anthony Nellis (Spišská Nová Ves) v zápase 48. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice – HK Spišská Nová Ves. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|2. mar 2024 o 09:15

Košičania so štvrtou domácou prehrou v rade, Novovešťania živia nádej na víťazstvo v základnej časti.

KOŠICE. Obhajcovia majstrovského titulu definitívne stratili dve kolá pred koncom základnej časti šancu ísť do play-off z lepšej ako štvrtej pozície.

V šiestom východniarskom derby so Spišskou Novou Vsou v tejto sezóne sa zápas tretíkrát skončil po riadnom hracom čase nerozhodným výsledkom a Spišiaci druhýkrát dokázali vyhrať nájazdovú lotériu.

Po zaváhaní Popradu a Michaloviec tak stále živia nádej na víťazstvo v základnej časti.

Domáci hokejisti dokázali z prevahy v prvej tretine vyťažiť len jediný gól Lalondeho v presilovke.

Od druhej tretiny sa obraz hry zmenil, hostia boli nebezpečnejším mužstvom a napokon necelých osem minút pred koncom tretej tretiny poslal zápas do predĺženia Oleksii Myklukha.

Košičania v extra čase nevyužili 80 sekundovú presilovku o dvoch hráčov a Spišiaci napokon dokonali obrat v samostatných nájazdoch, keď v siedmej sérii rozlúskol drámu Martin Bakoš.

Fotogaléria zo zápasu Košice - Spišská Nová Ves (Tipos extraliga, 48. kolo)

Prekvapujúce domáce trápenie

Košický tréner Dan Ceman napriek prehre po nájazdoch svoj tím pochválil. „Mali sme dobrú prvú tretinu. Nanešťastie to bolo len 1:0 v náš prospech.

Stále sa nám v poslednej dobe nedarí premieňať šance, ktoré si dokážeme vypracovať. Páčila sa mi naša hra v dnešnom zápase, bola jedna z najlepších za posledné obdobie.

Potrebujeme dať hráčov dokopy zdravotne a pokračovať v našom úsilí smerom k play-off,“ povedal Ceman po zápase.

Práve pred play-off je pre Košičanov varovným signálom viac ako zlá domáca bilancia. Kým v predchádzajúcich rokoch až na pár výnimiek bola košická Steel Aréna pre súperov ľadom, na ktorý nechodievali radi, lebo sa na ňom nevyhrávalo, v tejto sezóne to prekvapujúco neplatí.

Košičania prehrou so Spišskou Novou Vsou vyrovnali negatívny klubový rekord dvanástich domácich prehier v základnej časti.

Od prehry s Trenčínom po predĺžení na konci novembra dokázali v dvanástich domácich zápasoch zvíťaziť len dvakrát.

„Veľa z tých domácich zápasov boli prehry o jediný gól. Nevieme premieňať šance, ktoré si vypracujeme. Potrebujeme nájsť hráčov, ktorí tie góly strelia.

Niektorí, ktorí ich dávajú, nám chýbali aj dnes. Ale samozrejme v play-off bude dôležité vyhrávať aj domáce zápasy najmä kvôli našim fantastickým fanúšikom,“ dodal Ceman.

VIDEO: Zostrih zápasu Košice - Spišská Nová Ves

Udržia štvrté miesto?

Domáce víťazstvo ešte neokúsil ani Tomáš Mikúš, ktorý sa až v šiestom zápase v košickom drese nedokázal strelecky presadiť.

Dvakrát sa dostal aj do nájazdového kolotoča, v druhej sérii bol úspešný, v siedmej už nie.

„Bol to bojovný zápas. Mrzí ma, že sme to neudržali na ten futbalový výsledok. Ale taký je hokej,“ povzdychol si Mikúš po zápase, v ktorom sa aj on dostal do nejakých šancí a nastrelil aj konštrukciu bránky.

Bol na ľade aj pri nevyužitej dvojnásobnej presilovke v predĺžení: „Päť na tri v predĺžení je veľká šanca na výhru. Bohužiaľ nám to nepadlo. Dúfam, že si šťastie šetríme do play-off.“

Brankár Dominik Riečický (Košice), druhý zľava Olivier Archambault (Spišská Nová Ves) v zápase 48. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice – HK Spišská Nová Ves.
Brankár Dominik Riečický (Košice), druhý zľava Olivier Archambault (Spišská Nová Ves) v zápase 48. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice – HK Spišská Nová Ves. (Autor: TASR)

Košičania po prehre vo východniarskom derby definitívne stratili šancu posunúť sa v tabuľke vyššie. Dokonca ich ešte čaká tuhý boj o udržanie sa v prvej štvorke.

Už v nedeľu v predposlednom kole základnej časti cestujú na horúci ľad Nitry, ktorá im s dvojbodovou stratou dýcha na chrbát z piateho miesta.

„Možno je lepšie, že je to pred play-off takto, ako keby sme boli na nejakej brutálnej víťaznej vlne a mysleli si, že to pôjde samo.

Takto budeme musieť ísť v play-off na sto percent v každom jednom striedaní, v každom jednom zápase,“ myslí si Mikúš.

Budíček po prvej prestávke

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Premrhaná košická šanca v predĺžení a spišský obrat dokonaný v nájazdoch