Halák definitívne Slovan Bratislava neposilní. Bude lepšie, keď neprídem, hovorí

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. mar 2024 o 12:39

Slovenský brankár naposledy odchytal zápas 14. apríla minulého roka.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák nakoniec neposilní klub z Tipos extraligy HC Slovan Bratislava.

Bratislavský rodák to uviedol v rozhovore pre sobotňajšie vydanie Denníka Šport.

"Dohodli sme sa v posledný deň prestupového obdobia, čo bol už dosť hraničný dátum v sezóne.

Po podpise som si zhodnotil všetko pre a proti. Nechcel som spraviť dusnú atmosféru v šatni Slovana, predsa len tím bojuje o play-off a zrejme ho čaká už predkolo.

Viem, že Denis Godla je jasná jednotka a klub mu môže vďačiť za posun v tabuľke. Nechcel som rozbiť koncepciu mužstva.

Preto som zhodnotil, že bude lepšie, keď neprídem. Aj preto, že som nechytal desať mesiacov súťažný zápas," uviedol slovenský brankár.

Halák posledný zápas odchytal 14. apríla minulého roka, keď v Madison Square Garden čelili domáci New York Rangers v NHL Torontu. Inkasoval v ňom tri góly a Rangers prehrali 2:3.

K tomuto rozhodnutiu mohlo prispieť aj vyjadrenie trénera Slovana Petra Oremusa, ktorý vyhlásil, že pre neho je jasnou jednotkou Denis Godla.

"Ak sa môžem k tomuto vyjadriť, u mňa je jednoznačná jednotka a je ňou Denis Godla. Bude chytať stále, pretože on tento tím pozdvihol, niekam dostal a chytá vynikajúco," uviedol Oremus po oznámení príchodu Jaroslava Haláka.

Šéf striedačky Slovana poznamenal, že vôbec nepozná ďalší sled udalostí okolo príchodu Haláka. "Pokiaľ tu budem ja a budem rozhodovať, tak postavím stále Godlu," dodal.

Halák sa však profesionálnu kariéru ukončiť nechystá a naďalej sa udržuje vo forme.

"Zatiaľ ešte kariéru nekončím, nič som neoznámil, ani sa nerozhodol, čo bude v najbližšej budúcnosti. Všetko je ešte otvorené.

Uvedomujem si, že budem mať v máji 39 rokov, ale som zdravý. Ak by prišla ponuka, začnem znova trénovať naplno a nebol by problém sa do toho dostať.

Aj keď dobre viem, že už nie je veľká šanca získať normálnu zmluvu. Tým, že teraz neodchytám celú sezónu, tak by som zrejme šiel do kempu niektorého z klubov len na skúšku," uviedol.

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Halák definitívne Slovan Bratislava neposilní. Bude lepšie, keď neprídem, hovorí